SAİK aylık olağan toplantısını Koceeli’de gerçekleştirdi

Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Yönetimi Mayıs ayı olağan toplantısını 11 Mayıs 2019 tarihinde Kocaeli’nde gerçekleştirdi. Toplantıda acenteleri ilgilendiren önemli konular görüşüldü.

Acentelerin Sesi’nden konuya ilşikin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Değerli Meslektaşlar,

Edindiğimiz bilgilere göre SAİK ( Sigorta Acenteleri İcra Komitesi) Yönetimi Mayıs ayı olağan toplantısını 11 Mayıs 2019 tarihinde Kocaeli’nde gerçekleştirmiş.

Toplantı KOTO (Kocaeli Ticaret Odası) merkez yerleşkesinde gerçekleşmiş.

Toplantıya SAİK Üyeleri ile beraber, TOBB Sigorta Sektör Meclis Başkanı Sayın Yavuz Özçağın’da katılmışlar.

SAİK Yönetimi toplantıda kırk dört ayrı gündem maddesini görüşmüştür. Bu maddelerden bilgi edindiğimiz bazılarını kısa başlıklar halinde sizlerle paylaşıyoruz.

-Usul ve yönetmeliklere uygun çalışmadığı şikayet ve tespitlerle belirlenen beş Acente hakkında soruşturma açılmış, dokuz Acente içinde inceleme başlatılmış.

-Yine kanun, yönetmelik ve usüllere aykırı çalıştığı belirlenen bir Acente için meslekten men, on bir Acente için Uyarı cezası verilmiş olup, üç Acente için de çalışmaları nedeni ile Savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş.

SDDK, 3D Güvenlik Sistemi, Trafik Sigortası olmayan araçlara poliçe düzenlenmesi, Aracılar Yönetmeliği ve Brokerlerle ilgili düzenlemeler konuları için planlama yapılmış.

Acenteler ve mesleğimiz adına çalışmalarını ara vermeden sürdüren İcra Komitesi yönetimine Ekibimiz adına teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz.”