MetLife sosyal sorumlulukta çocuk ve gençlere odaklanıyor

MetLife Türkiye ile Genç Başarı Eğitim Vakfı, 2013 yılından itibaren iş birliği içinde Türkiye’nin liseli gençleri için uygulamalı bireysel finans, kariyer gelişimi ve girişimcilik programları sunan “MetLife Life Changer” projesini başarıyla yürütüyor. Geçtiğimiz yıl eğitim programlarının kapsamı genişletilerek ilkokul ve ortaokul öğrencileri de projeye dahil edildi. Bu çerçevede başlatılan “Akıllı Para Yönetimi” ve “Bu Benim İşim” programları için MetLife Türkiye’nin gönüllü çalışanları, Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın alanında uzman eğitmenleri tarafından sıkı bir eğitimden geçirildi. Proje kapsamında bugüne kadar 1.070 öğrenciye ulaşılarak eğlenceli eğitim etkinlikleriyle finansal okuryazarlık ve kariyer gelişimi konularında farkındalık oluşturuldu.

“Akıllı Para Yönetimi” programında, öğrencilerin tüketim, harcama alışkanlıkları ve tasarruf ile ilgili temel kavramlar hakkında günlük hayatlarında uygulayabilecekleri ipuçlarını öğrenmeleri ve alışkanlıklar kazanmaları hedeflendi. “Bu Benim İşim” programında ise 13-15 yaş aralığındaki gençler girişimciler ve girişimcilik hakkında bilgilenirken; aynı zamanda sosyal bilgiler derslerindeki okuma ve yazma çalışmalarında daha güçlü konsantrasyona sahip oldular.

Genç Başarı Eğitim Vakfı iş birliğiyle yürütülen, kariyer planlaması konusunda lise öğrencilerine destek veren “Meet Up” projesinin dördüncüsü ise mayıs ayının ilk haftası yapıldı. Proje kapsamında kariyer planlama süreçlerinin henüz çok başında olan 10 liseden 100 lise öğrensicisine MetLife gönüllüleri tarafından mentorlük yapılırken MetLife çalışanları öğrencilerin geleceklerini şekillendirmelerinde faydalı olabilecek deneyimlerini öğrencilerle paylaştılar.

MetLife Life Changer Projesi hakkında

MetLife Vakfı tarafından desteklenen MetLife Life Changer projesi, MetLife gönüllülerini; Genç Başarı finansal okuryazarlık, iş hayatına hazırlık ve girişimcilik programları ile çocuklar ve gençlerle buluşturuyor. Proje, gönüllülerin uzmanlıklarını, bilgi birikimlerini ve deneyimlerini paylaşmaları üzerine kurgulandı. Türkiye “Life Changer” etkinlikleri, “Meet Up”, “Sosyal İnovasyon Kampı” ve “Şirket Programı” adlı Genç Başarı programlarını kapsıyor.