“Sigortacılığın eğitim müfredatına alınmasının tam zamanı”

Marsh Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Servet Gürkan kendi adını taşıyan blogundaki yazısında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından hafta sonu açıklanan ortaöğretimde yeni sistemde sigortacılığın müfredata alınabilmesi için sektörün çaba göstermesi gerektiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, haftasonu “Lisede Ne Yaptık?/Ortaöğretim Tasarım Tanıtım Toplantısı”na katılarak yeni sistemin ayrıntılarını anlattı. Yeni sistemin Eylül 2020’den itibaren 9. sınıflardan başlayacağını ve 2019-20 yılının hazırlık yılı olarak planlandığını belirten Bakan Selçuk, Liselerde ders sayısının yarı yarıya azalacağını ders sayısının, 9. sınıfta 8’e, 10. sınıfta 9’a, 11. sınıfta 9’a, 12. sınıfta 7’ye düşürüldüğünün altını çizdi.

Marsh Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Servet Gürkan kendi adını taşıyan blogunda yaptığı açıklamada, eğitim sistemindeki değişikliğin önemli olduğun altını çizerek, uzun yıllardır sigortacılığın eğitim müfredatına alınması konusunun tekrar gündeme alınması için çok uygun bir zaman olduğunu söyledi. Gürkan, “Eğitimde sistem değişirken, TSB, Hazine ve sigortacılıkla ilgili derneklerin ders programlarına sigortacılık ile ilgili ders veya çalışmaların konması için çaba gösterilmesi yararlı olacaktır” şeklinde konuştu.