Generali’den Courtois, Insurance Europe Başkan Yardımcılığına seçildi

İtalyan sigorta devi Generali Group’un Genel Müdürü Frédéric de Courtois, üç yıllık bir süre boyunca Avrupa Sigorta ve Reasürans Federasyonu olan Insurance Europe Başkan Yardımcılığına seçildi.

Sampo Insurance Group CEO’su ve Başkanı Torbjörn Magnusson’un yerini aldı. De Courtois, kariyerinde 1993 yılından bu yana sigorta sektöründe çeşitli yönetim pozisyonlarında bulundu. Insurance Europe Başkanı ve UNIQA Insurance Group CEO’su Andreas Brandstetter: “Frédéric’in bu önemli role seçilmesinden mutluluk duyuyorum. Frédéric, endüstrimiz hakkında geniş bilgi birikimini beraberinde getiriyor ve endüstrimizi temsil etmek için onunla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum. Öte yandan son altı yılda sektörümüze sağladığı büyük katkı için Torbjörn’e ise teşekkür ediyorum.”dedi.

De Courtois ise şunları söyledi: “Avrupa sigorta endüstrisini temsil etmeyi dört gözle bekliyorum. Sigortacılar için düzenleyici ortamın işletme modellerini doğru şekilde yansıtmasını sağlamak ve müşterileri için en iyi sonuçları sunmaya devam etmelerini sağlamak için çok çalışacağım.”