Lemonade, Avrupa’ya Almanya ile “merhaba” dedi

ABD’li popüler insurtech Lemonade, AXA Germany ile yapılan reasürans anlaşmasıyla Avrupa pazarındaki ilk adımlarını attı.

Lemonade Germany, herhangi bir cihazdan anında tüketicilere içerik ve sorumluluk sigortası sunmak için tasarlanan Lemonade Politika 2.0’ını sunan ilk ülke oldu.

Lemonade’nın kurucusu ve şefi Shai Wininger,“İlk uluslararası lansman için Almanya’yı seçtik, çünkü çok geleneksel bir sigorta endüstrisini çok ileri görüşlü bir yapıda ilk tüketiciyle buluşturuyorlar. Anlık, şeffaf, uygun fiyatlı sigortacılık evrensel bir çekiciliğe sahip, bu yüzden önümüzdeki aylarda ve yıllarda birçok ülkede lansmanı dört gözle bekliyoruz” dedi. Almanya’ya girişiyle bağlantılı olarak, Lemonade, AXA Germany ile sigortacılık riskini paylaşmak için çok yıllı bir reasürans anlaşması imzaladı.
AXA Almanya CEO’su Alexander Vollert ise, “Sigortayı müşterinin bakış açısından yeniden düşünmek misyonumuzun anahtarıdır.” diye konuştu.Lemonade şu anda Hollanda Merkez Bankası (DNB) tarafından lisanslanmakta ve denetlenirken, Avrupa merkezini ise Amsterdam’da kurdu.