Portföyü dengeleyen Mapfre ‘terzi usulü’ hizmet verecek

Mapfre Sigorta Genel Müdürü Alfredo Munoz, ‘değişim’ başlığı altında şirkette bir çok projeyi aynı anda yürüttüklerini anlatırken sektörde rekabetin arttığını da belirtti.

DÜNYA Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Alfredo Munoz, toplam prim üretiminde 2 yılda yüzde 25-30’luk bir büyüme planlayan Mapfre’de mart sonu itibariyle yıllık yüzde 12 büyüme olduğunu söyledi. Büyümede yıllık bazda bu performansı ‘kârlılık’ odaklı bakış açısının ve portföy dengeleme adımlarının bir sonucu olduğunu aktaran Mapfre Sigorta Genel Müdürü Alfredo Munoz, “Biz portföyümüzü düzenliyoruz. Bizim şu anda temel hedefimiz hacimden ziyade kârlılığa odaklanmak. Bizim için en karlı branş, en güçlü olduğumuz taraftır. O da endüstriyel sigortalar. Grubumuzun kasko ile ilgili farklı ülkelerde önemli tecrübeleri var. Dolayısıyla kendimize kasko tarafında da güveniyoruz. Trafik karlı olmayacak. Trafikte kar olabilmesi için tarifelerde ciddi değişikliklere ihtiyacımız var. Trafikte tarifelere dokunamıyoruz. Dolayısıyla trafikte 2 yıldır hacmimizi düşürdük. Bu süre zarfında şirketi güçlendirmek için yatırımlarımıza da devam ediyoruz” dedi.

Endüstriyel işlerde terzi usulü çözümler üretmek gerektiğinin altını çizen Munoz, “Büyük projelerde müşterimizin spesifik taleplerine göre çalışıyoruz. Bir yandan ürünlerimizi ve sunduğumuz hizmetleri KOBİ tarafında güçlendirdik. Bu ekonomik dönemde KOBİ’ler nakitlerini muhafaza etme eğilimindeler, ‘nakit sorunu var, biraz bekleyelim’ refleksi gösteriyorlar. Bir noktada bu durum sona erecek. KOBİ tarafında müthiş bir potansiyel var” diye konuştu.

Yapıyı yeniden inşa ediyor

Munoz, değişim başlığı altında en çok önem verdikleri konulardan birinin de müşteri odaklılık olduğunu anlatırken “Müşteri odağında bütün ticari yapımızı değiştiriyoruz” dedi. Munoz şöyle devam etti: “Müşterimizi tanımak ve terzi usulü çözümler sunabilmek için bir çok çalışma yapıyoruz. Müşterilerimizin segment analizlerini yapıyoruz. Doğru müşteriye doğru ürünle temas kurmak önemli. Tabii bir de teknolojik dönüşüm var. IT tarafında önemli yatırımlar yaptık. Burada sürekli yeni projeler yaptık. Acentelerimize dönük yeni bir portal, kendi sistemimizin yeni bir versiyonunu da eylülde açacağız. Müşterilerimizin istediği ürünü aramadan, konsantre bir şekilde işlerini çözüme kavuşturabileceği online bir ofisimiz var. Mapfre Go adında. Facebook’ta bir chatbot’umuz var. Yazışarak teklif alabiliyor ya da sorularınıza cevap alabiliyorsunuz.”