SAİK yönetimi FIEA Genel Kurulu’na katıldı

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda TOBB SAİK Yönetim Kurulu üyesi Hakan Ülken, 14 Haziran 2019 tarihinde TOBB tarafından İstanbul Conrad Hotelde düzenlenen ve birçok farklı ülkeden ülkemize gelen eksperlerle Uluslararası Otomobil Eksperleri Federasyonu (FIEA) Genel Kuruluna katıldılar.

Acentelerin Sesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada,

“Edindiğimiz bilgilere göre, TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda TOBB SAİK Yönetim Kurulu üyesi Hakan Ülken, 14 Haziran 2019 tarihinde TOBB tarafından İstanbul Conrad Hotelde düzenlenen ve birçok farklı ülkeden ülkemize gelen eksperlerle Uluslararası Otomobil Eksperleri Federasyonu (FIEA) Genel Kuruluna katılmışlar.

Açılış konuşmalarının TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, TOBB Sigorta Eksperleri İcra Komitesi (SEİK) Başkanı Ahmet Nedim Erdem, FIEA Başkanı Xavier Romero ile Hazine ve Maliye Bakanlığından Dr. Ahmet Genç tarafından yapıldığı kurula katılan katılımcılar birçok konuda hazırladıkları sunumları aktarmışlar.

Katılımcılardan FIEA / UPEX Belçika Temsilcisi M. Emeric Rezsohazy Avrupa’da uygulanan Ekspertiz süreçleri hakkında aktarımlarda bulunmuşlar. Ağır Vasıta Güvenlik ve Hasar Süreçleri konusunda hazırlık yapan Mercedes Benz Türkiye katılımcılarından, Olcay Apa, Birol Bilici ve Doğan Batıbey Kamyon ve Otobüs Araç Güvenlik Sistemleri ve Ürün Teknolojileri konusunda sunumlarda bulunmuş. Üretici Standardında Hasar Onarım Merkezi Konsepti ve Servis Alanındaki Yenilikler konusunda yine Mercedes Türkiye den Erol Tutkunb, Ekipman Kullanımı, Karoseri Onarımları ve Örnek Uygulamalar konusunda ise Cengiz Baykan ve Erol Tutkun sunumlarını aktarmışlar.

Öğle yemeğinin ardından Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından hazırlanmış olan Eksper Uygulamaları ile Suistimal İnceleme ve Analitiği konusundaki çalışmaları sırası ile Genel Müdürü Murat Hakseven, SBM Sigortacılık Çözüm Geliştirme Direktörü Erkan Şen ve SBM Sigorta Sahteciliklerini Engelleme Bürosu Direktörü Salih Taşyom katılımcılara aktarmışlar.Toplantıya katılımları ile Acentelerin sektörel tüm konulardaki eksiksiz takipçiliğini gerçekleştiren SAİK yönetimini yürekten tebrik ederiz.” denildi.