Sektöre ışık tutacak yenilik: “Siber risk hesaplayıcısı”

Küresel sigorta şirketi Hiscox, işletmelerin bir siber saldırıya maruz kalmaları durumunda finansal olarak ne kadar kayıp yaşayacaklarını hesaplamalarına yardımcı olmak için oluşturulan bir hesap makinası geliştirdiğini duyurdu. “Hiscox Cyber ​​Exposure Calculator” adında kullanımı ücretsiz olan araç, bir işletmenin sektörünü, faaliyet gösterdiği ülkeyi ve gelirini analiz ederek, potansiyel siber riske maruz kalmanın ve şirket verilerinin değerinin ayrıntılı bir dökümünü sunuyor. Ayrıca, işletmelerin yüzleşmesinin daha muhtemel olduğu siber saldırılara ilişkin fikir de veriyor. Hesap makinası bir dizi danışmanlık firması ile ortaklaşa geliştirildi.

Hiscox Cyber’in CEO’su ve CyberClear Center Başkanı Gareth Wharton “Çoğu kurumun faaliyeti verilere dayanıyor, ancak geleneksel olarak bu verilerin değerini ölçmek çok zor. Artan hacker teknikleri altında işletmelerin karşılaştıkları riskleri tam olarak anlamaları önemlidir. Hiscox Cyber ​​Exposure Calculator’u (Tahmini Hesaplama) olası bir siber saldırının potansiyel finansal etkisine ilişkin farkındalığı artırmak için geliştirdik.” dedi.

Öte yandan küresel sigorta şirketi Beazley’e göre ise, bu yılın ilk çeyreğinde, 2018’in ilk çeyreğine göre yüzde 105’lik bir artışla dikkat çeken fidye yazılımı saldırılarının çarpıcı bir şekilde arttığı görülüyor. Saldırganlar daha büyük kuruluşları hedefliyor ve daha yüksek ödemeler talep ediyorlar.