AXA’nın efsane ismi Gérald Harlin emekli oluyor

Fransız sigorta devi AXA’nın efsane isimlerinden Gérald Harlin emekli oluyor. AXA’nın Grup CEO’su ve baş finans sorumlusu ve yönetim komitesi üyesi olan Harlin, 1 Ocak 2020’de emekli olmaya karar verdi. Harlin, AXA’da 29 yıldır birçok görevde bulundu. Harlin’in yerine ise şu anda AXA Hong Kong’un CEO’su Etienne Bouas-Laurent geçiyor.
Bouas-Laurent, 1997 yılında gruba katıldı ve AXA’daki kariyeri boyunca çeşitli finansal ve operasyonel roller üstlendi.

Öte yandan AXA’da risk yöneticisi,sigorta ofisi başkanı ve yönetim komitesi üyesi olan Alban de Mailly Nesle de, grup risk yönetiminin yanı sıra grup yatırım departmanını denetleme sorumluluğunu da alarak, risk ve yatırım sorumlusu olacak.

Ayrıca, daha önce McKinsey & Company’nin kıdemli ortağı olan Georges Desvaux ise, AXA’nın baş stratejisi ve iş geliştirme görevlisi olarak atandı ve 1 Eylül’den itibaren AXA’nın yönetim kuruluna katıldı. İnsan kaynakları sorumlusu Karima Silvent da AXA’nın yönetim kuruluna 1 Eylül’den itibaren katılacak.

AXA CEO’su Thomas Buberl, “Gérald’e, AXA’nın son 30 yılda kazandığı başarı ve gelişime yaptığı önemli katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Görev süresi boyunca, Gérald, AXA France ve Kurumsal Merkezde Hazine’den Varlık Yönetimine kadar çeşitli finansal ve operasyonel pozisyonlarda bulundu. AXA’yı dünyanın önde gelen sigortacılarından biri olarak kurmada kilit bir rol oynadı.” dedi.