Generali ile Google’dan stratejik teknoloji ortaklığı

İtalyan sigorta şirketi Generali, perakende ve kurumsal müşterileri için ürün ve hizmetleri özelleştirmek ve yenilemek ve müşteri katılımı modelini dönüştürmek için teknoloji devi Google ile stratejik bir bulut ortaklığı imzaladı.

İşbirliği İtalya’da başlayacak ve Generali Grubunun küreseldeki tüm yatırımlarına yayılacak. Sigortacı daha önce, 2021 üç yıllık stratejik planının bir parçası olarak inovasyon ve dijital dönüşüm için iç stratejik inisiyatiflere yaklaşık 1 milyar € yatırım yapacağını açıkladı.

Son anlaşmanın bir parçası olarak, Generali, Mogliano Veneto’daki “Yenilik Parkı” nda Google Cloud ile birlikte oluşturdukları bir teknoloji laboratuvarı kuracak ve dijital dönüşüm ve diğer yeni teknolojilerdeki en son gelişmeleri müşterilerine sunmayı hedefleyerek becerilerini geliştirecek Google Cloud’un mühendislik uzmanlarından eğitim alınacak. Sigortacı ayrıca, ilk kez İtalya’da piyasaya sürülecek bağlı cihazlar ve hizmetler için Avrupa çapında yeni bir mobilite platformu yaratacak. Ortaklık aynı zamanda Generali teknoloji personeli için yapay zeka ve makine öğrenimi gibi yeni teknolojiler ve beceriler üzerine yoğun bir eğitim programı içeriyor.