4. Ulusal Sigorta ve Aktüerya Kongresi ODTÜ’de başladı

4. Ulusal Sigorta ve Aktüerya Kongresi geniş bir katılımla ODTÜ’de başladı. Ulusal Sigorta ve Aktüerya Kongresi’nin dördüncüsü bugün ve yarın sürecek etkinliklerle Orta Doğu Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşiyor. Kongre, Ulusal Sigorta ve Aktüerya Kongresi (USAK), Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü ve Sigorta Denetleme Kurulu’nun desteği ile bu yıl Uygulamalı Matematik Enstitüsü (ODTÜ) ve Aktüerler Derneği tarafından gerçekleştirilirken, 50’nin üstünde sponsorun destek verdiği kongre aracılığıyla, kamu otoritesi, akademisyenler ve sektör temsilcileri aynı platformda buluşma şansını yakaladı.

Aktüerler Derneği Başkanı Taylan Matkap, açılış konuşmasında Picasso ve Velazquez’in eserlerinden örnekler vererek “aktüerya mutluluk getirir” dedi. Kongrenin evsahipliğini yapan ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök ise, sigortacılığın ihtiyaçlarına cevap vermenin ve destek olmanın ODTÜ’nün görevleri arasında olduğunu söyledi.
Uluslararası Aktüerler Birliği Başkanı Gabor Hanak, Birlik’in işleyişinden ve dünya çapındaki etkinliklerinden bahsetti. Hazine Müsteşar Yardımcısı Dr. Ahmet Genç de konuşmasında aktüerlerin artık sadece hayat sigortasıyla anılmadığının altını çizerek, aktüerlerin gelinen durumda geniş bir alana hitap ettiklerine dikkat çekti.

Ahmet Genç sonra Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Burak Saltoğlu da risk kavramı ve değerlendirilmesiyle ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Kongrede; Uluslararası Finansal Raporlama Standardı 17 (UFRS17), Katastrofik Riskler, Sigortacılıkta Makine Öğrenimi, Sigorta Sektöründe Dijital Dönüşüm, Yasal Düzenlemeler ve Hukuk konularında özel oturumlar bulunuyor. Hayat-dışı, Hayat ve Emeklilik şirketleri genel müdürlerinin katılacağı CEO panelleri ile Hazine ve Maliye Bakanlığı, Tarsim, SBM’den üst düzey katılımcıların yer alacağı oturumlara ev sahipliği yapacak olan Kongre’de, paralel oturumlarla 60’a yakın makale sunumu da yapılacak.