Broker devi Gallagher, hızla Türkiye’ye yaklaşıyor

Küresel sigorta brokeri Gallagher, Çekya merkezli sigorta brokeri Renomia a.s’de azınlık hissesi satın alarak Orta ve Doğu Avrupa’daki varlığını güçlendirdi.

Prag merkezli aile şirketi olan yüzde 29,7’lik hissesini satın alan şirketin son satın alması brokerin devam eden uluslararası genişleme stratejisine uygun oladuğu belirtildi. Orta ve Doğu Avrupa bölgesinde (CEE) bulunan en büyük bağımsız sigorta brokeri olan Renomia, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Romanya, Macaristan, Sırbistan, Bulgaristan ve Hırvatistan’daki brokerlik operasyonlarının yanı sıra diğer CEE alanlarındaki bir franchise ağına da sahip durumda.

Bölgesel Avrupa brokeri son beş yılda, 30’dan fazla sektördeki sigorta ve risk yönetimi uzmanlıklarını kapsayan hizmetler ve çalışanlara sağlanan fayda programları oluşturma ve sunma konusundaki uzmanlığıyla, son beş yılda çift haneli büyüme sağladı. Firmanın yıllık büyümesi, organik büyümenin ve stratejik kazanımların birleşiminden kaynaklanıyor.

Gallagher’daki uluslararası bölüm CEO’su Vyvienne Wade: “Uluslararası genişleme hikayemiz, büyüme için güçlü bir fırsat görebileceğimiz, uzmanlıklarımızı tamamlayan ve iyi bir yerel ortak bulduğumuz ekonomilere yatırım yapmaya devam ediyor. Renomia bu tanıma mükemmel uyuyor. Bir aile şirketi ahlakı, kaliteli liderlik ekibi, büyüme için net bir vizyon ve Gallagher’ın aynısını yansıtan ve eşsiz müşteri hizmetleri ile sonuçlanan güçlü yönetişime odaklanan uluslararası bir şirket.” dedi.
Anlaşmanın düzenleyici onayına tabi olduğu ve 2019’un üçüncü çeyreğinde tamamlanamasının beeklendiği ifade edildi. Renomia, 2004’ten beri Gallagher’ın dünya çapındaki stratejik broker ortaklık ağı olan Gallagher Global Alliance’ın üyesi.