EGM’nin yeni başkanı AvivaSA CEO’su Fırat Kuruca oldu

Bireysel emeklilik sisteminin güvenli ve etkin biçimde işletilmesini sağlamak ve katılımcıların hak ve menfaatlerini korumak amacıyla kurulan Emeklilik Gözetim Merkezi’nin (EGM) yeni yönetim kurulu başkanlığına AvivaSA CEO’su Fırat Kuruca seçildi. Fırat Kuruca, yeni görevindeki önceliğinin, mevcut BES ve Otomatik Katılım için öngörülen değişikliklerin katılımcı haklarının korunması ve sektörün gelişimine destek sağlamasına yönelik olacağını vurguladı.

Sabancı Holding ve Aviva iştiraki olan sektör lideri AvivaSA’nın CEO’su Fırat Kuruca, bireysel emeklilik sisteminin güvenli ve etkin biçimde işletilmesini sağlamak ana amacıyla kurulan ve 18 şirketin üye olduğu Emeklilik Gözetim Merkezi’nin (EGM) Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Fırat Kuruca, önümüzdeki dönemde EGM’nin en önemli gündem konusunun, mevcut BES ve Otomatik Katılım için öngörülen kanun değişikliği ve bu süreçte EGM’nin rolü olduğunu vurgulayarak; “EGM olarak, yeni BES tasarımında hem katılımcı haklarının korunması hem de sektördeki tüm şirketlerin eşit temsili için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Mevcut BES ve Otomatik Katılım ile ilgili yeni düzenlemelere dair düşüncelerini de paylaşan Kuruca sözlerini şöyle tamamladı: “BES bireysel, toplumsal ve ekonomik açıdan yapısal ekonomik reformların en önceliklilerinden birisi olarak konumlandırılmıştır. Orta ve uzun vadede BES fonları, ülkemizin sermaye piyasaları derinliğine, ulusal tasarruflarımıza ve kalkınmamıza hayati katkılarda bulunacaktır.”