SAİK olağan aylık toplantısını Tarsus’ta gerçekleştirdi

TOBB SAİK ( Sigorta Acenteleri İcra Komitesi ) Haziran ayı olağan toplantısını 27 Haziran tarihinde Tarsus’ta gerçekleştirdi. Toplantıda gündeme ilişkin önemli konulara masaya yatırıldı.

Acentelerin Sesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada,

Değerli Meslektaşlar,

Edindiğimiz bilgilere göre TOBB SAİK ( Sigorta Acenteleri İcra Komitesi ) Haziran ayı olağan toplantısını 27 Haziran tarihinde Tarsus’ta gerçekleştirmiş. Toplantıda görüşülen konulara dair kısa bilgilendirmeleri kısa başlıklar halinde sizlerle de paylaşıyoruz.

-Öncelikli gündem olarak 28 Haziran tarihinde Tarsus’ta gerçekleşecek büyük Sektörel toplantının hazırlık çalışma ve konuları alınmış. TOBB SAİK ve Tarsus Ticaret Odası işbirliğinde yapılacak toplantıya Kamu ve özel anlamında Sektörün en önde gelen yöneticilerinin katılacağı toplantının detayları görüşülmüş.

-Yakın tarihte kurulması beklenilen ve Sektörel açıdan çok önemli olan SDDK ( Sigorta Düzenleme ve Denetleme Kurulu ) konusu ile çalışmalar değerlendirilmiş olup, Tarsus’ta yapılacak büyük Sektörel toplantıda konunun taraflarca değerlendirilmesinin önemi görüşülmüş.

-2019 Yılı içinde yapılmayan Trafik Sigorta primlerinde ki maktu artışların yakın zamanda başlaması gerekliliği ve eş zamanlı olarak Acenteler açısından çok hayati olan bu branşta ki Komisyon artışlarının da hayata geçirilmesinin sağlanmasına yönelik çalışmalar değerlendirilmiş.

-Kanun ve usullere aykırı şekilde çalışan ve haklarında şikayet, soruşturma ve rapor olan Aracılar ile ilgili dosyalar ele alınmış ve gerekli işlemler başlatılmış.

Mesleğimiz ve Acenteler adına çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren SAİK Yönetimine çaba ve uğraşıları için teşekkür ediyor, Tarsus’ta yapılacak büyük Sektörel toplantının da başarılı olmasını temenni ediyoruz.” denildi.