Fibabanka’dan teminat mektubu alacak acentelere sıfır komisyon

TOBB SAİK (Sigorta Acenteleri İcra Komitesi) Yönetimi Fibabanka ile ortaklaşa acentelere yönelik bir çalışmaya imza attı. SAİK, Fibabanka’dan acentelerin alacağı teminat mektubuna sıfır komisyon uygulanacağını duyurdu.

Acentelerin Sesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada,

“Değerli Meslektaşlar,

Edindiğimiz bilgilere göre TOBB SAİK (Sigorta Acenteleri İcra Komitesi) Yönetimi Fibabanka ile ortaklaşa Acentelere yönelik bir çalışmaya imza atmış.

Sigorta Acentelerinin Bankalardan yüksek komisyon ve ağır şartlarda aldıkları Teminat Mektupları ile ilgili anlaşmanın Bankaların ağır şartlarına alternatif ve Acentelerin lehine bir sözleşme olduğu görülüyor. Anlaşmanın en önemli maddesinin ise, tutarı ne olursa olsun alınan teminat mektubu için bir yıl boyunca hiç komisyon alınmaması olduğu bildiriliyor. Sıfır komisyonlu teminat mektubu imkanı dışında, Banka tarafından uygun koşullu Sanal Pos kullanımı ve uygun kredi koşulları imkanları da olacak.İlgili çalışmanın startı 26/06/2019 tarihinde verilmiş olup basın lansmanı önümüzdeki günlerde yapılacak. Yaşadığımız ekonomik koşullarda Acenteler lehine maliyet azaltıcı bir unsur olan bu sözleşmeyi bizler adına sağlayan TOBB SAİK Yönetimine ve emek verenlere teşekkür ediyor, sözleşmenin Acenteler adına hayırlı olmasını temenni ediyoruz.” denildi.