Swiss Re, ICMIF’e destekleyici üye oldu

Reasürans devi Swiss Re, Uluslararası Kooperatif ve Karşılıklı Sigorta Federasyonu’nun (ICMIF) destekleyici üyesi oldu. ICMIF, kooperatif ve karşılıklı sigorta sektörü için küresel bir şemsiye yapı. 66 ülkede 197 kooperatif ve karşılıklı sigorta şirketini temsil etmekte olup, 232 milyar ABD dolarının üzerinde prim geliri ve elde edilen toplam aktiflerde 1,7 trilyon ABD doları olarak gerçekleşti. ABD ve Japonya’da bölgesel ofisleri olan ICMIF’in merkezi ise İngiltere’de bulunuyor.

Destekleyici bir üye olarak, Swiss Re, ICMIF üyelerine, riskleri öngörme ve yönetme konusundaki bilgi birikimini, uzmanlığını ve desteğini kullanma ve aynı zamanda koruma boşluklarını kapatmak ve toplumsal dayanıklılığı güçlendirmek için işbirliği fırsatlarını keşfetme fırsatı sunacak.

Swiss Re’nin Asya CEO’su Jayne Plunkett, “Swiss Re’nin müşterileriyle, bazıları ICMİF üyesi olan karşılıklı ve kooperatif sigorta sektöründeki köklü ilişkileri var. ICMIF üyelerine koruma açığını kapatmak ve müşterilerine hizmet etmek konusunda daha iyi destek vermek için küresel uzmanlığımızı kullanarak, bu ortaklık aracılığıyla karşılıklı ve işbirliğine dayalı sektörle olan ilişkimizi derinleştirmek için sabırsızlanıyoruz. ” dedi.

ICMIF CEO’su Shaun Tarbuck ise, “Federasyonun bir üyesi olarak dünyanın önde gelen sigorta sağlayıcılarından biri olan Swiss Re’yi ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. ICMIF daha önce Swiss Re’nin kooperatif / karşılıklı sigorta sektörü konusundaki sigma araştırmalarına katkıda bulundu ve uzun yıllar boyunca, ICMIF’in Global Karşılıklı Pazar Payı Raporunda belirtilen küresel sigorta rakamlarını Swiss Re’nin araştırmasına dayandırdık.” şeklinde konuştu.