Chubb’dan “Düğün İptal Sigortası”

Yazın pek çok çift ve aileleri düğün hazırlıkları yapıyor. Ancak istatistiklere göre planlanan her 10 düğünden ikisi doğal afetlerden kazalara pek çok sebepten ötürü iptal ediliyor. Bu alanda önemli bir ihtiyaç tespit eden ettiklerini söyleyen Chubb Türkiye Ülke Başkanı Emre Buğday, “Chubb’ın, Türkiye’de benzeri olmayan Düğün İptal Sigortası düğün sahiplerini güvence altına alıyor” diyor.

 Havalar ısındı, düğün mevsimi açıldı! Haziran, temmuz ve ağustos, özellikle de bayram tatilleri bu döneme denk gelince, en çok düğün yapılan aylar. Haliyle de şimdilerde pek çok gelin ve damat adayı ve tabii aileleri de o büyük gün için harıl harıl hazırlık yapıyor.

Ancak bu hazırlık süreçleri, bazen de düğünle zaman istendiği gibi gitmiyor, hatta düğünler gerçekleşmiyor. Üstelik iptal edilen düğünlerin sayısı hiç de azımsanacak gibi değil. Düğün.com’un verilerine göre Türkiye genelinde yılda ortalama 550 bin çift nikah masasına oturuyor, fakat planlanan düğünlerin yaklaşık yüzde 20’si de iptal ediliyor.

Peki düğünlerin iptaline yol açan sebepler neler? İlk akla gelen gelin ve damadın ayrılması olsa da öngörülemeyen pek çok aksilik de buna neden olabiliyor. En sık yaşananlar ise çiftin veya yakınlarının başına ölüm, yaralanma, hastalık gibi talihsizliklerin gelmesi, düğün tarihinin sonradan belli olan önemli bir başka tarihle çakışması veya bir doğal afetin yaşanması ve düğün mekanıyla ilgili çıkan sorunlar.

Yine çiftin zehirlenme nedeniyle hastaneye yatması, düğün konvoyunun trafik kazası geçirmesi, gelin veya damadın ya da yakınlarının askerlik veya meslekle ilgili zorunlu göreve çağırılması ve de evlenecek kişilerin psikolojik sağlıklarının bozulması. Gelin ve damadın düğün mekanına ulaşım sorunu yaşaması, açık hava düğünlerinde kötü hava koşulları, kutlama sırasında havaya ateş açılması sonucu kaza ya da ölümlerin yaşanması, davetliler arasında yaralamalı, ölümlü kavgalar ve takılan takıların kaybolması veya çalınması.

Takılar da davetiyeler de sigortalanıyor

Tüm bunlara karşı alınabilecek en iyi önlem ise düğün iptal sigortası yaptırmak. Türkiye’de ise düğün iptal sigortası sunan yegane şirket Chubb. Chubb’ın Düğün İptal Sigortası, düğün sahiplerini düğün öncesinde, esnasında ve sonrasında yaşanabilecek sorunlara, düğünün ertelenmesi veya iptal edilmesi risklerine karşı güvence altına alıyor.

Düğündeki sorunlar veya iptali nedeniyle yaşanan psikolojik yıkıma bir de yapılan masrafların yanmasının eklendiğini vurgulayan Chubb Türkiye Ülke Başkanı Emre Buğday bu alanda ciddi bir ihtiyaç ve talep olduğunu gördükleri için Düğün İptal Sigortası’nı pazara sunduklarını söylüyor.

Gelinlik, damatlık, düğün pastası, alyanslar, çiçekler, düğün hediyeleri ve davetlilerin hediyelerinin de güvence altına alındığını belirten Buğday, “Düğün.com üzerinden sunduğumuz Düğün İptal Sigortası ile gelin ve damadı bir yıl boyunca, kaza sonucu hayatını kaybetmelerine karşı sigortalıyoruz. Düğünden bir gün önce, düğün günü ve düğünden bir gün sonrasında da 300 davetli sigortalanıyor. Her türlü riske karşı sigortalayarak, bu en mutlu günlerinde de Chubb güvencesiyle müşterilerimizin yanlarında yer alıyoruz” diyor.