Akıllı karşılaştırma ile araç sigortasında %40’a varan indirim imkanı

Fiyat karşılaştırma sitesi Tamoniki.com, ekonomik nedenlerle araç sigortası yaptırmaktan kaçınan araç sahiplerinin can ve mal güvenliklerine yönelik ciddi risk aldıklarını, oysa detaylı ve akıllıca yapılan teminat karşılaştırmasıyla araç sigortasında %40’a varan indirimler yakalanabileceğini açıkladı. Tamoniki.com, uygun fiyatlı kasko ve trafik sigortası arayışında olan araç sahipleri için teminat fiyatlarını düşürecek ve taşıdıkları riskten kurtulmalarını sağlayacak öneriler sundu.

Türkiye Sigortalar Birliği (TSB), trafik sigortasında önceki yıla oranla 103 bin adetlik artış yaşandığını açıkladı. Kasko yaptırmayan araç sayısının ise geçen yıla oranla 75 bin azaldığı görülüyor. 350 bin araçlık yeni satış yapılmasına rağmen yine de, zorunlu olan trafik sigortasını 200 bin aracın yaptırmadığı gözleniyor. Uzmanlar bunun nedenini araç fiyatlarının pahalılaşmasına bağlıyor.

Aracına trafik sigortası ve kasko yaptırmak isteyenlerle anlaşmalı sigorta şirketlerini bir araya getiren fiyat karşılaştırma sitesi Tamoniki.com, sigorta yaptırmayan araç sahiplerinin can ve mal güvenliği açısından büyük risk aldıklarını hatırlatarak, sigorta alırken fiyat karşılaştırması yapmanın bu nedenle büyük önem taşıdığını açıkladı. Tamoniki.com CEO’su Elif Aksoy Yenidünya, “Aslında detaylı bir inceleme ve akıllıca yapılan fiyat karşılaştırmasıyla kişiye özel indirimler yakalamak ve çok uygun fiyatlarla sigorta yaptırabilmek mümkün. İhtiyaç duyulmayan servislere yüksek teminatlar ödemek yerine, temel ihtiyacı karşılayacak seçenekleri kullanarak %40’lara varan sigorta indirimi yakalanabilir” dedi. Yenidünya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Araç sahipleri, sigorta teminatlarında kullanılan dili anlamakta da güçlük yaşayabiliyorlar. Bu noktada Tamoniki.com olarak kullanıcılar için teminatların detaylarını anlaşılır bir dil kullanarak sunuyoruz. Bu da sağlıklı bir karşılaştırma yapmaya olanak tanıyor.”

İndirim sağlayacak teminat tüyoları

Tamoniki.com’un verdiği bilgilere göre, uygun fiyatlarla sigorta yaptırmak isteyen araç sahipleri hasarsızlık indirimi gibi olanakların yanı sıra farklı servisleri de eleyerek %40’lara varan indirimlerden yararlanabiliyor. Buna göre;

  • Anlaşmalı Servisler: Özellikle küçük beldelerde yaşayan araç sahipleri için anlaşmalı servislerin yaygınlığı çok da anlamlı değil. Bu hizmeti içermeyen bir teminatla sigortada daha uygun fiyatları yakalamak mümkün.
  • Asistans Hizmetleri: Aracın çekilmesi, kurtarılması, lastik değişimi işçilik masrafları, araç yürüyemez duruma gelirse sürücünün konaklama ve ikamete dönüş masraflarının karşılanması gibi asistans hizmetleri de araç sahiplerinin sürekli ihtiyaç duyacakları bir hizmet olmayabilir.
  • İkame Aracın Markası: Aracınız için poliçe şartlarına göre sağlanacak olan ikame aracın markası ve modelini daha uygun seçmek, aracı kullanacağınız toplam gün sayısını azaltmak, teminat fiyatını düşürebilecek seçeneklerden biri.
  • Doğal Afetler: Yaşadığınız yer sel ya da deprem bölgesi değilse, doğa olaylarına yönelik teminatlara para ödemek gereksiz. Böylece sigorta fiyatını düşürmek mümkün.