SAİK ile SBM’den önemli toplantı

TOBB SAİK Yöneticileri 16 Temmuz 2019 tarihinde İstanbul’da SBM (Sigorta Bilgi Merkezi) Yöneticileri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda acenteleri yakından ilgilendirilen konular masaya yatırıldı.

Acentelerişn Sesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada,

“Değerli Meslektaşlar,

Edindiğimiz bilgilere göre TOBB SAİK Yöneticileri 16 Temmuz 2019 tarihinde İstanbul’da SBM (Sigorta Bilgi Merkezi) Yöneticileri ile bir toplantı gerçekleştirmiş. Toplantıda görüşülen mesleki olarak Acenteleri ve müşterilerimizi ilgilendiren konuları kısaca sizlerle paylaşıyoruz.

-Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Resmi Gazetede 24 Nisan 2019 tarihli yayınlanan Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında ki Yönetmelik değişikliği hakkında istişarede bulunulmuş. Söz konusu yönetmelik değişikliği ile Trafik Sigorta primi hesaplanmasında Trafik İhlalleri olan Sürücülere farklı fiyat uygulanması mümkün olabilecekti. SBM Yetkililerinden alınan bilgiye göre bu konuda henüz gerekli alt düzenlemeler bitmediği için prim hesaplamalarında bu uygulamaya başlanmamış.

-Keza; yakın tarihli olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 13 Temmuz 2019 tarihinde yayınlanan yeni yönetmelik ile de Zorunlu Trafik Sigortalarında indirim ve sür prim basamakları ile ilgili bazı eski yönetmelik maddeleri değiştirilmiş veya iptal edilmişti. Bu yönetmeliğin uygulama tarihi 1 Eylül 2019 olarak duyurulmuştu. Toplantıda TOBB SAİK Yöneticileri ile SBM Yöneticileri karşılıklı olarak görüşlerini paylaşmışlar. SBM Yöneticileri bu yönetmelik ile ilgili de henüz alt düzenlemelerin belli olmadığını iletmişler. Bu nedenle son günlerde bu anlamda yapılan bazı spekülasyonlara itibar edilmemesi gerekliliğini önemle meslektaşlarımıza bildirmek isteriz.

-SBM Yöneticileri ile daha önceki tarihlerde ki toplantılarda ele alınan ve önemli olan yetkisiz SBM girişlerini önlemek adına planlanan “İkili Doğrulama” konusunda da istişare yapılmış.

Mesleğimizi ve biz Acenteleri ilgilendiren konular ve sorunların çözümü adına özverili çalışmalarından dolayı TOBB SAİK Yönetimine teşekkür ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyoruz..”denildi.