Allianz X’den veri sağlayıcısı Arabesque S-Ray’e yatırım

Almanya merkezli Allianz Group’un dijital yatırım birimi Allianz X, şirketlerin sürdürülebilirlik performansını değerlendirmek için büyük veri ve makine öğrenme teknolojisini kullanan, A Serisi çevre, sosyal ve yönetişim (ESG) veri sağlayıcısı Arabesque S-Ray’in finansman turuna öncülük etti.

Allianz X, Commerz Real, DWS ve Land Hessen, Arabesque’in son finansman turuna ortak olarak 20 milyon dolar yatırım yaptı.

Yeni stratejik ortaklık, Arabesque’in müşteri ilişkilerini geliştirmesine ve sürdürülebilirlik konusunda artan küresel talebi karşılamak için yeni ESG veri ürünleri ve hizmetleri geliştirerek işini genişletmesine olanak sağlayacak. Allianz X CEO’su Nazım Çetin, “Sürdürülebilirlik değerlendirmeleri, kendimiz de dahil olmak üzere bilinçli yatırım kararları almak için giderek daha önemli hale geliyor. Büyüyen ESG veri ve danışmanlık pazarındaki güçlü konumu ve üstün teknoloji yetenekleri nedeniyle Arabesque S-Ray için hızlandırılmış bir büyüme yörüngesine inanıyoruz. Allianz’ın çevresel, sosyal ve yönetişim konularına bağlılığı, ESG’yi temel iş kararlarımıza entegre ettiğimiz anlamına geliyor. Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’ndeki performansımız bunu yansıtıyor.” dedi.