Güneş Sigorta’da iki yeni üst düzey atama

Güneş Sigorta’da Sigorta Bankasürans Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcılığı görevine Ersin Özoğuz, Acente ve Broker Kanalı Satış Genel Müdür Yardımcılığı görevineyse Hakan Muştu getirildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’nden 1993 yılında mezun olan Ersin Özoğuz, iş hayatına aynı yıl Maliye Bakanlığı İzmir Defterdarlığı’nda başladı. Bankacılık kariyerine ise 1996 yılında Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.’da Müfettiş Yardımcısı olarak başlayan Özoğuz, 1999 yılında ise aynı kurumda Müfettiş olarak görevini yürüttü. Türkiye Vakıflar Bankası’nın çeşitli şubelerinde Müdür olarak görev yaptıktan sonra, 2009 yılında aynı kurumun Marmara Bölge Müdürlüğü’nde Bölge Müdürü olarak görev yapan Özoğuz, 2011 yılında Ticari Bankacılık Başkanı, 2013 yılında Nakit Yönetimi İşlemleri Başkanı, 2014 yılından itibaren ise Teftiş Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. 1 Ağustos 2017 tarihinde T. Vakıflar Bankası T.A.O.’ya Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan Ersin Özoğuz, 11 Haziran 2019 tarihi itibarıyla Güneş Sigorta’da Satış ve Pazarlama’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine başladı. Özoğuz, iyi derecede İngilizce biliyor.

Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde iktisat eğitimi gören Hakan Muştu; iş hayatına Ekim 1989’da Başak Sigorta’da başladı. Mayıs 1998’den Kasım 2012’ye kadar Başak Sigorta ve Groupama Sigorta bünyesinde Bölge Müdürü ve Bölge Koordinatörü görevlerini yürüttü. Kasım 2012’den Ocak 2017’ye kadar Groupama Sigorta ve Emeklilik Şirketlerinde Satış Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini yürüten Hakan Muştu, son olarak Orient Sigorta’da Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Sigorta sektöründe uzun yıllardır yöneticilik yapan deneyimli isim Muştu; evli ve iki çocuk babası olup, İngilizce bilmekte.