Tesla’nın oto sigortası “kısa vadede bir tehdit değil”

Analistler, Elon Musk liderliğindeki otomotiv ve enerji şirketi Tesla tarafından geliştirilen oto sigorta teklifinin, sektörü hızlı bir şekilde bozmasının beklenmediğini ve şirketin bu konuda ortaklıklar arayacağının muhtemel olduğunu belirtiyorlar.

Credit Suisse Equity analistleri Tesla’nın sigorta sektörüne zorlu bir rakip olmak yerine birden fazla sigorta şirketi ile ortaklık kurmasının daha muhtemel olduğu öngörüsünde bulunuyorlar. CEO Musk’un sigorta ürününü birkaç hafta içinde piyasaya sürmesi bekleniyor. Elon Musk liderliğindeki otomotiv ve enerji şirketi Tesla’nın kendi sigorta ürününü geliştirme planları üzerinde çalıştığı Nisan ayında açıklanmıştı. Söylentilere göre Musk ve Tesla’nın bu hareketle geleneksel oto sigorta sektörünü nasıl etkileyeceği konusunda çok tartışılıyor.

Kaliforniya Sigorta Departmanı’na yapılan bir başvuruda Tesla’nın sürücülerine yönelik sigorta programının, Markel Corporation’ın bir iştiraki olan Devlet Ulusal Sigorta Şirketi tarafından çıkarılacağının açıklamasının ardından ortaklığın kilit bir yapıda olacağı ifade ediliyor. Öte yandan Musk, Tesla’nın sigorta teklifini başlatmadan önce “küçük bir satın alma işlemi” tamamlaması gerektiği yönünde ifadeler de kullanmıştı.