SAİK Yönetimi, Bloomberg TV’de acentelerin sorunlarını anlattı

SAİK yöneticileri Bloomberg Televizyon kanalında Sektör Meclisi programında acentelerin sorunlarını anlattılar.

Acentelerin Sesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada,

“Değerli Meslektaşlar

TOBB SAİK Başkanı Sayın Levent Korkut, SAİK Başkan Yardımcısı Sayın Süleyman Özer ve TOBB Sigorta Sektör Meclisi Başkanı Sayın Yavuz Özçağın 15 Ağustos 2019 tarihinde Bloomberg Televizyon kanalında davetli oldukları Sektör Meclisi programında canlı yayına katılmışlardır. Sigorta Sektörü ile ilgili programda değerli katılımcılar sektörel ve biz Acenteleri ilgilendiren bir çok önemli konu ile ilgili bilgi ve görüşler açıkladılar. İzlediğimiz programdan derlediğimiz notları Siz değerli meslektaşlarımızla da paylaşıyoruz.

-Bankalar aracılığı ile yapılan Sigorta poliçelerinden kaynaklı bir çok farklı sorun ve sıkıntı yaşanmaktadır. Bankalar sigorta penatrasyonu konusunda nispi katkılar sağlasa bile, Sigortacılığa vakıf olmayan personel tarafından özellikle eksik sigorta, bilgilendirme eksikliği, hasar sonrası hizmet ve doğru destek anlamında ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Sigorta poliçeleri için doğru adres tek işi Sigortacılık olan Acentelerdir. Çünkü; Acenteler yılın her günü ve saatinde en iyi fiyattan en doğru hizmete vakıf olan kişi ve kurumlarız. Bankaların özellikle kredi ilişkili işlemlerde müşterilerimize kredi oranı değişikliği dahil baskı ve zorlamaları hem kanun ve yönetmeliklere aykırı hem de kabul edilemezdir.

-Trafik sigortalarında primlerinde primler tüm şirketlerde aynı olmalı ve Acenteler bu branş dışında ki çalışmalara vakit ayırabilmelidir.

-SDDK (Sigorta Düzenleme ve Denetleme Kurulu) Konusu bizim açımızdan çok önemli bir konu olup ilgili makamlar nezdinde konuyu yakından takip edip sürece dahil oluyoruz. Bu konuda gerekli çalışmalar büyük oranda tamamlanmış olup aldığımız bilgilere göre yasa değişikliği Meclis onayına sunulacaktır. Kurulacak bu önemli Kurulda İcra Komitesi, TSB (Türkiye Sigorta Birliği ) ve Eksperlerin temsil edilmesi önem arz etmektedir.

Biz Acentelerin haklarını savunan, sorunlarını ve çözüm önerilerine canlı yayında aktaran saygı değer katılımcılara Ekibimiz ve tüm Acenteler adına teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.” denildi.