İnsurtech Next Insurance’ın dijital sertifikasına büyük ilgi

Silikon Vadisi merkezli insurtech Next Insurance kurulduğu günden bu yana 280.000’den fazla dijital sigorta sertifikası ürettiğini ve Mart 2018’deki Canlı Sertifika lansmanından bu yana ise müşterilere 52.000’den fazla Canlı Sertifika verdiğini duyurdu.

xprimm.com’da yer alan habere göre Next Insurance Canlı Sertifikasının temel amaçlarından biri, incelenen işletmenin sahip olabileceği doğrulanabilir bir aktif sigorta poliçesi veya eksikliğinin kanıtı ile ilgilenen üçüncü taraflara (tüketici, yatırımcı veya diğerleri) şeffaflık ve kolay erişim sağlamak. Next Insurance COO’su Sofya Pogreb, “Sigorta endüstrisi, işletmelere sunmak için tasarlandıkları güvenlik, güven ve şeffaflığı sağlayamadı. Canlı Sertifika ile küçük işletmeler şimdi sigortalarını kendi ellerine alıyor, onlara güvenlerini arttırıyor ve müşterileri, ortakları ve müşterileri ile güvenilirliğinde bir adım öne çıkıyor “dedi.

Next Insurance, küçük işletmelerin ve startupların sigorta poliçeleri ararken karşılaştığı mevcut koruma açığını kısaltmayı amaçlayan bir Amerikan girişimcisi. Şirket, her işletmeye özel dijital çözümler sunuyor. Next Insurance, 2016 yılında kuruldu ve tanınmış birçok sanayi kuruluşundan risk sermayesi fonu olarak toplam 131 milyon ABD doları yatırım aldı. Bunların arasında Redpoint Ventures, Nationwide, Munich Re, Markel, American Express Ventures, Ribbit Capital, TLV Partners, SGVC ve Zeev Ventures gibi firmalar yer alıyor.