Can Akın Çağlar, TSB Başkanlığı’nı bıraktı

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Can Akın Çağlar, başkanlık görevini bırakma kararı aldığını duyurdu. Çağlar sektör temsilcilerine gönderdiği açıklamasında, “Türkiye Sigorta Birliği Başkanlığı görevimi artık icrai görevde olan bir arkadaşımıza bırakmanın sektörümüz açısından daha faydalı olacağını düşünmekteyim” ifadelerine yer verdi.

Can Akın Çağlar’ın görevinden ayrılma kararına yönelik sektör temsilcilerine gönderdiği açıklaması şu şekilde:

“Değerli Genel Müdürlerim, Saygıdeğer Meslektaşlarım,

2014 yılında Yönetim Kurulu Üyesi olarak başladığım ve 2017 yılından bugüne kadar da sizlerin teveccühleri ile Başkanlık görevini üstlendiğim Birliğimizde, ‘hep birlikte’ çok sayıda güzel işlere imza attık. Görev sürem boyunca sizlerin ve tüm komitelerde görev yapan arkadaşlarımızın desteğiyle öncelikle sektörümüzün birçok sorunun çözülmesinde ve özellikle sektör-kamu yakınlaşmasında önemli neticeler elde ettik. Bunun yanı sıra, en önemlisi hükumetimizin de ‘sigortacılık sektörünü büyüteceğiz’ söylemine eşlik etmek ve gelecek beş yıl için yol haritamızı belirlemek amacıyla bir yıldan fazla bir süredir tüm sektör paydaşlarımızla birlikte çalıştaylar yaparak ve bağımsız danışmanlık alarak nihai yol haritamızı belirledik. Bugün ise söz konusu bu çalışmalarımızın hayata geçirilme vakti gelmiştir. Bu sebeple bugüne kadar üstlenmiş olduğum Türkiye Sigorta Birliği Başkanlığı görevimi artık icrai görevde olan bir arkadaşımıza bırakmanın sektörümüz açısından daha faydalı olacağını düşünmekteyim. Bu nedenle yarın (11 Eylül Çarşamba) yapılacak Yönetim Kurulu toplantımızdan sonra, sektör temsilcilerimizin tamamının teveccühü ile seçilmiş olduğum Birlik Başkanlığı görevimi bırakma kararımı yüksek müsaadelerinize arz ederim……”

Çağlar’dan boşalan koltuğa Yönetim Kurulu’ndan bir üyenin geçmesi ve bu ismin Nisan 2020’de yapılacak seçimli Genel Kurula kadar bu görevi yürütmesi bekleniyor.

Çağlar, birkaç ay önce de Eureko Sigorta Genel Müdürlük görevinden ayrılmıştı.