Türk insurtech’ler yabancı yatırımcıların iştahını kabartıyor

Insurtech Hub Türkiye, Las Vegas’ta 23-25 Eylül 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek dünyanın en büyük insurtech zirvesine davet edildi. InsurTech Hub Genel Müdürü Andrew Warburton, “Insurtech Hub’ın Türkiye’yi temsilen; 60 ülkeden, 275 konuşmacıdan ve 600 CEO’dan oluşan yaklaşık 7 bin katılımcı ile dünyanın en büyük Insurtech konferansına davet edilmesinden son derece gururluyuz” dedi.

Rekabetin gittikçe sertleştiği sigorta sektöründe başarılı olmak isteyen girişimler için globalleşmenin her zamankinden daha önemli bir hale gelmiş durumda olduğunu kaydeden Insurtech Hub Genel Müdürü Andrew Warburton,“Girişimcilerin sigorta teknolojileri alanında gelişmelerinin anahtarı ise, Türkiye’de etkinliğini oldukça artıran Insurtech Hub. Türkiye’deki Insurtech Hub’ın Las Vegasta düzenlenen dünyanın en büyük etkinliğine özel olarak davet edilmesi Türkiye’nin bu alanda dünyada dikkati çeken bir ülke olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

Warburton “Türkiye Sigorta Teknolojileri Las Vegas’ta dünyaya açılıyor! Dünya’nın en büyük Insurtech zirvesi olan Insurtech Connect’in Las Vegas etkinliğinde bu yıl Türkiye Sigorta Teknolojileri Pavilyonu olarak yerimizi alıyoruz. Bu, Türkiye Insurtech girişimlerinin dünyaya sunulması için büyük bir fırsattır” dedi.

Dünyanın en prestijli etkinliğine özel olarak davet edildi

Dünyanın her yerinden teknoloji girişimcilerinin, yatırımcılarının ve sigorta endüstrisinin en büyük ve en kapsamlı buluşmasına benzersiz ev sahipliği yapacak olan Las Vegas InsurTech Connect (ITC) Zirvesine Insurtech Hub olarak davet edilmelerinin önemine dikkat çeken Warburton,“Burada Insurtech Hub Türkiye Heyeti, dünyanın önemli yatırımcıları ve dünyanın çeşitli ülkelerden gelen hub’larla buluşacaklar. Türkiye’deki Insurtech startupları için yatırım fırsatlarını değerlendirecekler ve ciddi bir potansiyel oluşturan Türkiye startupları için bu yatırımları Türkiye’ye getirmenin yollarını arayacaklar. Daha önce 1100’den fazla startup 6 milyar dolardan fazla yatırım almış. Dünya Sigorta sektörü 5 trilyon dolar, en büyük 10 sigorta şirketi dünya sigorta sektörünün %23’ünü oluşturuyor. Dünya sigorta sektörünün kurallarının yeniden belirleneceği bu zirvede, sigorta sektörünün global duayenleri ile tanışma fırsatı, Insurtech alanındaki dünyanın en iyi inovasyoncuları ile bağlantı kurma şansı yakalayabilirsiniz” diye konuştu.

7 bin katılımcı

“InsurTech Hub’ın Türkiye’yi temsilen; 60 ülkeden, 275 konuşmacıdan ve 600 CEO’dan oluşan 7 bin delege ile dünyanın en büyük Insurtech konferansına davet edilmesinin Türkiye açısından gurur verici” diyen Warburton, “Dünyanın en popüler Insurtech liderlerini dinlemek, yüzlerce Insurtech şirketleriyle, binlerce Insurtech uzmanıyla tanışmak ve gelecek için Insurtech stratejilerinin belirlenmesi için bu büyük bir fırsat” dedi.