SAİK’ten İstanbul’a taşınan Sigortacılık Genel Müdürlüğü’ne ziyaret

TOBB SAİK ( Sigorta Acenteleri İcra Komitesi ) Yönetimi İstanbul’a taşınan Hazine Birimleri Yöneticilerini ziyaret etti.

Acentelerin Sesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada,

“Değerli Meslektaşlar;

TOBB SAİK ( Sigorta Acenteleri İcra Komitesi ) Yönetimi İstanbul’a taşınan Hazine Birimleri Yöneticileri ile 10 Eylül 2019 tarihinde iki ayrı ziyaret ve görüşme daha gerçekleştirmiş. İlk ziyaret, 1 Eylül tarihinden itibaren İstanbul’da çalışmaya başlayan Sigortacılık Genel Müdürlüğü’ne yapılmış.Genel Müdür Sayın Murat Kayacı ile yapılan ziyarette Müdürlüğün İstanbul’a taşınmasının getireceği faydalar ile beraber Acenteleri ilgilendiren konular da istişare edilmiş. SDDK’nın ( Sigorta Düzenleme ve Denetleme Kurulu ) kurulmasının ardından çözüm bekleyen bir çok önemli ve mesleki konunun hızla hayata geçirileceği istişare edilmiş.

TOBB SAİK Yönetimi Sayın Murat Kayacı’ya yaptığı hoş geldiniz ziyareti ardından ikinci ziyaretini yine merkezleri İstanbul’a taşınan SDK ( Sigorta Denetleme Kurulu ) Yöneticilerine gerçekleştirmiş. Kurul Yöneticisi Sayın Mete Güler ile yapılan görüşmede illegal yapılar ile etkin mücadele konuları ile beraber, kurulması beklenilen SDDK ile ilgili konular da istişare edilmiş.” ifadelerine yer verildi.

Ahmet Genç’e ziyaret

TOBB SAİK ( Sigorta Acenteleri İcra Komitesi ) Yöneticileri aynı tarihte Hazine ve Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Ahmet Genç’e de ziyarette bulundu. Yapılan açıklamada, “Sayın Genç ile yapılan toplantıda sektörel konular ve özellikle de kurulması beklenilen SDDK ( Sigorta Düzenleme ve Denetleme Kurulu ) konusu görüşülmüş. Sayın Genç Bakanlık ve Müsteşarlık olarak gerekli hazırlıkları tamamladıklarını ve TBMM ( Türkiye Büyük Millet Meclisi ) açılınca ilgili Kanun tasarısının görüşüleceğini İcra Komitesi Yöneticilerine iletmiştir.” denildi.