Insurtech Root’un değeri 3.6 milyar dolara çıktı

ABD’li insurtech Root Insurance, DST Global ve Coatue liderliğindeki E Serisi finansman turundan 350 milyon dolar fon sağladı ve şirketin toplam değerini 3.65 milyar dolara yükseldi. Söz konusu fon insurtechin mevcut pazarlardaki büyümesini hızlandırmak ve yeni ürün hatlarıyla yeni ülkelere genişlemesine yardımcı olmak için kullanılacak.

Root, 2015 yılında kuruldu ve sürüş davranışını analiz etmek için akıllı telefon tabanlı teknolojiyi kullanıyor. Müşteriler bir test sürüşünü tamamlayarak teklif alırken ve poliçelerini bir mobil uygulama içinde satın alıyor ve teminatları belirliyor. Şirket 2019’un ilk altı ayında 187 milyon dolardan fazla prim yazdı.

Root’un Kurucu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Alex Timm, “Başarımızın, Root’un endüstri ve halen önündeki fırsat üzerindeki etkisini tanıyan lider yatırımcıları çekmeye devam etmekten heyecan duyuyoruz. Bu son sermaye, inovasyon öncülüğümüzü genişletmemize ve otomobil sigortası dünyasını tüketicilerin yararına dönüştürmeye yönelik stratejimizi hızlandırmamıza olanak sağlayacak.” dedi.