Gallagher, İsveçli broker Proinova’yı satın aldı

Global sigorta komisyoncusu, risk yönetimi hizmetleri ve danışmanlık firması Gallagher, İsveçli sigorta brokeri Proinova’yı satın alarak İskandinavya’daki yatırımını genişletti.

1989 yılında Sten Eriksson tarafından kurulan ve aile tarafından işletilen Proinova, Helsingborg merkezlidir ve 19 kişilik bir ekibe sahip. Gayrimenkul sektörü için grup çözümleri konusunda uzmanlaşmış bir broker. Proinova, sigorta sağlayıcısı olarak kilit ticaret birlikleri ile uzun süredir devam eden ilişkilerin yanı sıra, kayıp önleme eğitimi ve üyelere destek olduğunu iddia etmektedir. Sigorta brokeri belediyeler, oteller ve konferanslar, ticari mülkler ve bireysel gayrimenkul sahipleri gibi birçok ilgili alan için risk çözümleri sunuyor.

Gallagher, İskandinavya’yı stratejik büyümesinin temel alanlarından biri olarak gördüğünü ve daha önce Norveç merkezli uluslararası deniz ve enerji brokeri Bergvall Marine AS’nin, Stockholm merkezli uzman kredi, politik risk ve inşaat brokeri Brim AB ile Göteborg merkezli mülk ve kaza sigortası brokeri Nordic’in satın alındığı hatırlatıldı.

Gallagher’ın İskandinav operasyonları başkanı Anders Mjaaland: “Bölgedeki müşteri teklifimizi büyütmek ve çeşitlendirmek istediğimizde Sten ve ekibi bu iş için harika bir katkı sağlıyor. Özellikle, gayrimenkullerdeki güçlü yönleri, mevcut uzmanlık uygulamalarımız için son derece tamamlayıcı nitelikte ve bu da çeşitli müşteri karışımları için giderek daha cazip bir teklif sunmamıza yardımcı olmakta.” dedi. İşlem şartları ise açıklanmadı.