AXA’dan dikkat çeken “riskler” raporu

Fransız sigorta devi AXA, “2019 Emerging Risks Survey” i yayınladı. Rapora göre, iklim değişikliği, siber güvenlik riskleri ve jeopolitik istikrarsızlık yakın gelecekte önemli bir etkiye sahip olması muhtemel üç risk olarak görülüyor. İlk iki sıradaki riskler, üst üste dört yıldır AXA’nın anketinin ilk sıralarında yer aldı.
Raporda, çoğu benzeri görülmemiş bir hızda yoğunlaşan “gelecekteki risklerin kesin sayısı ve karmaşıklığı” vurgulandı.

Fransız sigorta şirketi AXA tarafından derlenen rapora göre, iklim değişikliği, teknoloji ve jeopolitik istikrarsızlık önümüzdeki beş ila 10 yıl içinde en büyük üç risk olarak öne çıkarken, risklerin birbiriyle bağlantılı olduğu, yani koruyucu önlemlerin küresel, disiplinler arası ve çok paydaşlı bir yaklaşımla göz önünde bulundurulması gerektiğinin altı çizildi.

AXA’nın CEO’su Thomas Buberl, “Son yıllarda olduğu gibi, iklim değişikliği, yeni teknolojilerle ilişkili riskler ve artan jeopolitik istikrarsızlık, gelecek için en acil zorluklar olarak görülüyor. Derinlemesine ve değişime uğramış toplumlarla, misyonumuz hiç bu kadar önemli olmamıştı. Bu karmaşık eğilimler, olayların önceden tahmin edilmesinin zor olduğu bir belirsizlik dünyasına bakmamızı istiyor.” dedi.

Ankete 50’den fazla ülkeden 1.700’den fazla risk uzmanı katkıda bulundu.