E-poliçe acentelere büyük faydalar sağlayacak

TOBB SAİK, E-poliçe uygulamasının operasyonel anlamda olmak üzere birçok açıdan acenteler için faydalar sağlayacağını açıkladı.

Acentelerin Sesi’nden yapılan açıklamada, “SAİK in çalışma planı kapsamında TSB ile yürüttüğü E-poliçe uygulamasına geçiş çalışmaları tamamlanmış olup, 19 Ekim 2019 tarih ve 30929 sayılı resmî gazete Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile yayınlanmıştır. Operasyonel anlamda olmak üzere birçok açıdan biz Acenteler için faydalar sağlayacak bu uygulamanın hayırlı olmasını diliyoruz. E-poliçe uygulamasının ardından KVKK onayı ve bilgilendirme formu konularında da yeni çalışmalar üzerinde de çalışmalar devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

TOBB SAİK Başkanı Levent Korkut ise Sigorta Dünyası’na yaptığı açıklamada, “Sigorta şirketleriyle dijital poliçeye geçişle ilgili birlikte yürüttüğümüz çalışmalar meyvelerini verdi. Artık sigortalının rızası alındığı için bizim üzerimizde olan bilgilendirme sorumluluğu da son bulmuş olacak ve basım işinin azalmasıyla çevreye de ciddi fayda sağlayacak” dedi.