“Tasarruf bilinci milli serveti koruyor”

Bireysel tasarruf kültürünün ev ekonomisinin ve dolayısıyla milli servetin korunması için vazgeçilmez olduğunu ifade eden Halk Emeklilik Genel Müdürü Ömer Faruk Öztürk, “Tasarrufun önemini anlatmak değerli olsa da yeterli değil. Tasarrufun nasıl yapılacağını, ne kadar sürede ne kadar birikim yapılabileceğini göstermek gerekli” dedi.

Sosyal güvenlik sistemlerinin sürdürülebilirliğinin tüm dünyada sorgulanmaya başladığı bir dönemde, ülke içerisindeki tasarrufların artırılması büyük önem taşıyor. Türkiye’nin ekonomisini büyütmesi için yatırımlara ihtiyaç duyması ve yatırımların finansmanı için kaynak ihtiyacı olması nedeniyle tasarruf bilincinin artırılması öncelikli hedeflerden biri hâline gelmiş durumda. Ülke içi finansmanın temel kaynağını tasarrufların oluşturduğunu, bireysel tasarruf kültürünün hane halkı ekonomisinin ve dolayısıyla milli servetin korunması için vazgeçilmez olduğunu dile getiren Halk Emeklilik Genel Müdürü Ömer Faruk Öztürk, “Tasarrufun önemini anlatmak değerli olsa da yeterli değil. Tasarrufun nasıl yapılacağını, ne kadar sürede ne kadar birikim yapılabileceğini göstermek gerekiyor. Küçük değişikliklerin uzun vadede meydana getirdiği kayda değer farkı idrak eden bireyler hem işletmelerinde hem de özel hayatlarında tasarrufu içselleştirerek hayat tarzlarının bir parçası haline getiriyor” diye konuştu.

TASARRUF HAREKETİ BAŞLIYOR

Tasarrufun ülke ekonomisine katkısı çok büyüktür. İnsanları maddi olarak tasarruf etmeye yönlendiren Bireysel Emeklilik Sistemi ve ardından Otomatik Katılım sistemi devlet tarafından desteklenen, teşvik edilen hali ile ülkemizde oldukça başarılı oldu. Ancak tasarruf etmenin önemi, bireysel anlamda yapılan maddi tasarrufun yanı sıra çok daha farklı konularda da ortaya çıkmaktadır, hayatın her alanında tasarruf yapılabilmektedir.

Halk Emeklilik olarak tasarruf konusunda farkındalığının artırılması gayesiyle önemli bir uygulamayı devreye aldıklarını belirten Öztürk, “tasarrufhareketi.com.tr web sitesini hayata geçirmiş bulunuyoruz. İsraftan uzak, finansal anlamda bilinçli bir hayat sürdürmek isteyenler için paha biçilmez bir hizmet sunuyoruz” diyerek Halk Emeklilik’in tasarruf alışkanlıklarını pekiştirecek yeni inisiyatifinin müjdesini verdi.

Sosyal hayatta tasarruf farkındalığı kazandırmak ve birikimlere değer katmayı sağlamak amacıyla yola çıkan Halk Emeklilik’in yeni dönem dijital projesi tasarrufhareketi.com.tr; ev ekonomisi tavsiyelerinden işletmeler için tasarrufun püf noktalarına, düşük bütçeli hobi önerilerinden emeklilik döneminin formüllerine; tasarruf ve birikime dair merak edilen her şeyi ziyaretçileriyle buluşturuyor.

Emekliliğe Hazırlan, Hayata Dahil Ol ve Kumbaranı Doldur ismindeki üç ana kategoride pek çok önerinin derlendiği tasarrufhareketi.com.tr, müşteri ve ziyaretçilerine yol gösterecek pek çok bilgiyi ve hayatı kolaylaştırmanın yollarını bir arada sunuyor. “Ev giderlerini nasıl minimuma indirebilirim?”, “Kolay birikim yapmanın yolları neler?”, “İşletmemin ofis kaynaklarından tasarruf edebilir miyim?”, “Vize istemeyen ve ekonomik tatil yapabileceğim ülkeler hangileri?”, “Bireysel emeklilik sistemine katılmak için ne yapmalıyım?” gibi pek çok sorunun cevabını yer veren tasarrufhareketi.com.tr, bugüne ve geleceğe güvenle bakmak isteyenler için zengin bir rehber niteliği taşıyor.

Tasarruf etmek “tasarrufhareketi.com.tr” ile artık çok kolay.

Gelin siz de bu harekete ortak olun, yapacağınız minimum tasarruflar ile uzun vadede önce kendi ekonominize sonra da ülke ekonomisine destek olun!