Riskimiz 4,5 milyar yaşında: Küresel ısınmaya karşı el birliğiyle mücadele

AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken, Brand Week İstanbul’da dünyanın içinde bulunduğu riskleri, iklim değişikliğinin toplumsal ve ekonomik sonuçlarını AXA’nın Gelecek Riskleri Raporu ile değerlendirdi. “Riskimiz 4,5 milyar yaşında” başlıklı oturumda konuşan Ölken, “Küresel ısınmaya karşı geç kalmadan el birliğiyle hareket edelim” dedi ve AXA’nın artık ısınmaya katkı sunan şirketlere küresel anlamda yatırım yapmadığı bilgisini verdi. 

Yavuz Ölken, Özlem Gürses’in sunduğu oturumda iklim aktivisti ve televizoncu Güven İslamoğlu ile birlikte konuştu. İklim krizinin bir varoluş sorunu olduğunu ve bunu anlamaya çalıştıklarını söyleyen Ölken, “Paris İklim Zirvesinin hedefi küresel ısınmayı 1,5-2 derecede tutmak. Ancak böyle giderse 3,7 derece ısınacak ve torunlarımıza yaşanabilir bir dünya bırakamayacağız. Hepimiz bu farkındalıkla hareket etmeliyiz.  Bu yüzden biz AXA’ olarak küresel ısınmaya katkı sunan şirketlere dünya çapında yatırım yapmama kararı verdik. Artık veriler anlamlı hale geliyor ve riskleri önleme/minimize etme imkanına sahip oluyoruz. Hasardan önce farkındalık yaratma çabasındayız” dedi.

Güven İslamoğlu ise, “Dünyamız ısınıyor, kıtalar hareketlenmeye başladı. Buna karşı önlem alanlar gelecekte hayatta kalacak. Rahat olmayın, tehlike kapımızda” diyerek iklim krizine karşı uyarıda bulundu.