Swiss Re, China Pacific Insurance ile ilişkilerini büyütüyor

Swiss Re, bu yılın başlarında şirketle ortaklık yaptıktan sonra, China Pacific Insurance Company (CPIC) ile potansiyel bir yatırım fırsatı araştırdığını doğruladı.

Bloomberg’de yer alan habere göre, CPIC’in Swiss Re’den 2 milyar dolarlık hisse almak istediğini ve bunun da dış ortaklıklarını genişletebileceğini bildirdi.

Buna karşılık, Swiss Re’nin, CPIC’teki azınlık hissesine 500 milyon dolar ile 1 milyar dolar arasında yatırım yapabileceği belirtildi. Reasürör ayrıca CPIC’in menkul kıymetlerinin olası birincil teklifini içeren bir yatırım fırsatını araştırıyor. Ancak, CPIC ile henüz kesin bir anlaşmaya varılmadığı, müzakerelerin bir süre daha devam edebileceği veya tamamen çökebileceği konusunda uyardı.

CPIC tarafından sunulan herhangi bir menkul kıymet, CPIC’in böyle bir teklife devam etme kararı da dahil olmak üzere, ilave koşullara tabi olmaya devam etmekte. Ayrı bir şekilde, Swiss Re, mevcut herhangi bir potansiyel yatırımcı için yeni hisse ihracı veya hazine hisseleri tahsis etme niyetinde olmadığını belirtti.