Sigma Raporu: Global sigorta primleri %3 büyüyecek

Swiss Re’nin son Sigma raporunda, küresel sigorta primlerinin, önümüzdeki iki yıl içinde ortaya çıkması muhtemel küresel ekonomik yavaşlamada bile ortalama yüzde 3 artması bekleniyor.

“Büyümeyi yavaşlatan esnekliği sürdürmek: Küresel ekonomik ve sigorta görünümü 2020/21” başlıklı rapora göre, Asya ve özellikle Çin’deki gelişmekte olan pazar, küresel sigorta primi büyümesini hızlandıracak. Çin, gelecek 20 yılda Asya’daki tüm primlerin yüzde 60’ını oluştururken, Çin’in emlak / zayiat primlerinde yüzde 9, hayat primlerinde yüzde 11 oranında artış olması bekleniyor. Raporda, motor dışı kişisel hatlar ve sağlık sigortasının yüzde 14’lük prim artışı ile genişleyen risk havuzları yaratacağı belirtildi.

Genel olarak küresel primlerdeki küçük artışlar gerçekleşecek olsa da, Swiss Re ekonomik büyümede yaşanan küresel bir yavaşlama bekliyor. Reasürör, 2020’de ABD ve Avrupa için sırasıyla yüzde 1,6 ve yüzde 0,9 büyüme öngörüyor. Swiss Re, “muhtemel” düşük verimlilik ve teknik yenilik seviyeleri ve yaşlanan bir nüfusla “Avrupa’da muhtemel bir yavaşlama” gördüğünü açıkladı. Öte yandan Asya, 2020’de Hindistan ve Çin’deki yaklaşık yüzde 6 büyüme ile birlikte hareket edecek.