Aviva, Singapur ve Çin işlerini koruyacak

Londra merkezli sigorta devi Aviva, Singapur işi için seçeneklerin kapsamlı bir incelemesinin ardından operasyonu sürdürmeye karar verdiğini açıkladı.

Basında çıkan haberlerde son birkaç aydır Allianz, MS&AD, Nippon Life ve HSBC gibi birçok şirket Aviva’nın bazı Asya operasyonları için potansiyel bir teklif verdiği iddia ediliyordu.
Spekülasyonlar ışığında Aviva, Asya operasyonları hakkında bir açıklama yaptı. İlk olarak, sigortacı, işletme için teklif aramayı içeren Singapur işinin kapsamlı bir incelemesinin tamamlanmasının ardından, hissedarlar için en iyi değerin, işi korumak olduğu sonucuna varıldığını duyurdu.
Ayrıca, şirketin Çin’deki ortak girişimi de pazarın ölçeği ve firmanın ortağı COFCO ile “mükemmel ilişkilerinin” yanı sıra yüksek büyüme beklentileri ışığında korunacak. 2018’de, hem Aviva’nın Singapur hem de Çin bölümleri çift haneli işletme karı artışı sağladı ve cazip getiri elde etti. Aviva, her iki ülkenin de 2019 yılında grup merkezine temettü ödemesi gerektiğini belirtti.
Aviva’nın Hong Kong, Vietnam ve Endonezya’yı içeren diğer Asya operasyonları ile ilgili olarak, firma her ülkedeki ortaklarıyla stratejik seçenekleri araştırmaya devam ettiğini belirtildi.