Chubb, Çin’deki iştirakinden 1.5 milyar $’lık hisse alacak

ABD’li sigorta devi Chubb, Çin’deki sigortacı Huatai Insurance Group Co Ltd’den % 22.4’lük hisse alacağını açıkladı. Söz konusu hisseye 10.8 milyar yuan (1.53 milyar $) ödenecek. Huatai’de zaten yaklaşık% 27 hisseye sahip olan Chubb, ilk şartının tamamlanmasına bağlı olarak ilk önce% 15.1 ve daha sonra% 7.1’lik bir pay alacağını duyurdu.

Çin sigorta piyasası son yıllarda hızlı bir büyüme kaydetti ve yeni büyüme ve gelir kaynakları arayan yabancı şirketler için cazip bir pazar haline geldi. Mart ayında Chubb, Çin Bankacılık ve Sigortacılık Düzenleme Komisyonunun onaylamasının ardından, bir Çinli finansal hizmet şirketinin ilk kez “Çin-yabancı ortak girişimi” olarak Huatai’deki payını% 26.2’ye yükseltti.

Geçen yıl, Pekin finansal sektörünü açmaya yönelik bir gündem belirledi ve hayat sigortası ve varlık yönetimi ortak girişimlerinde yabancı mülkiyetini yumuşatmak için adımlar attı. Chubb CEO’su Evan Greenberg, “Huatai’yi uzun vadeli stratejik bir hissedar olarak desteklemeye kararlıyız ve Çin sigorta piyasasının uzun vadeli potansiyeline büyük güven duyuyoruz” dedi.