İşte dünyanın en büyük sigorta şirketleri: Birinci ABD’den, ikinci Fransa’dan, üçüncü Çin’den

A.M Best’in net primlere göre oluşturduğu dünyanın en büyük sigorta şirketleri listesinde ABD’li UnitedHealth Group ilk sırada, Fransız AXA ise ikinci sırada yer aldı.

Reinsurancene.ws’de yer alan habere göre, 2018’de 178 milyar dolardan fazla net prim üreten United Health Group 1 numaradaki yerini korurken, % 12’nin üzerinde prim artışı kaydetti. Fransız sigorta şirketi AXA, 2018’de 103 milyar dolar prim üreterek, % 3.22 oranında büyüme ile 2017’de olduğu gibi ikinci sırada yer aldı. Çinli Ping An, yaklaşık % 20 büyümeyle 101 milyar dolarlık üretim gerçekleştirdi ve üçüncü oldu.

China Life Insurance Company hafif bir düşüşle 92 milyar dolarlık prim üreterek listede dördüncü sırada kendine yer bulurken, ABD’li Kaiser Foundation Group of Health Plans de 92 milyar liralık üretimle % 10’dan fazla büyüme kaydederek beşinci sıraya yükseldi. Altıncı sırada ise 85 milyar dolarla ABD’li Anthem yer aldı. Alman sigortacı Allianz 83 dolarla yedinci sıraya düştü fakat bir önceki yıla göre az da olsa büyümesini sürdürdü.

Listede İtalyan sigortacı Generali 72 milyar dolarlık üretimle sekizinci, ABD’li State Farm 70 milyar dolarla dokuzuncu, Çinli People’s Ins Co China ise 68 milyar dolarlık üretimle onuncu sırada yer aldı.