HDI Sigorta ile KASİDER’den anlamlı işbirliği

Sektörün önemli aktörlerinden olan HDI Sigorta Genel Müdürü  Ceyhan Hancıoğlu ve yeni kurulan , ancak hızlı bir giriş yapan bir Dernek olan  KASIDER  Başkanı Sema Tüfekçiler anlamlı bir projeye birlikte imza attılar.
HDI Kütüphanesinde bulunan çok sayıda Hukuk kitabını Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna bağışlayarak, hem kadınlara destek ve hem de okuma alışkanlığının motive edilmesi amacı ile anlamlı bir işe beraber imza atmış oldular.

Yapılan bir araştırmaya  göre dünyada en fazla kitap okuyan ülkelerin başında, yüzde 21 ile Fransa ve İngiltere var. Ardından, yüzde 14 ile Japonya geliyor.

ABD’de kitap okuma oranı yüzde 12 olarak göze çarparken İspanya’da yüzde 9. Türkiye ise yüzde 0,1’lik kitap okuma oranıyla 86’ncı sırada yer alıyor .  Türkiye’de en çok kitap okuma oranıyla Ankara birinci sırada yer alıyor.

Türkiye’de kitap okuyanların yüzde 45’i aşk, yüzde 43’ü din , yüzde 12’si masal, fıkra, siyaset, kişisel gelişim kitapları okuyor. Kitaba yılda 5,5 lira ayrılıyor. Araştırmaya göre ayda cep telefonu ve iletişim masraflarına 173 lira ayıran 4 kişilik bir Türk ailesi kitaba ise yılda sadece 5,5 lira ayırıyor.