Lloyd’s’un eski CEO’su Clyde & Co yönetim kuruluna girdi

Sigorta hukuku firması Clyde & Co, Lloyd’s’un eski CEO’su Inga Beale ile yönetim kurulunu güçlendirdi. Beale, 2014 ve 2018 yılları arasında Lloyd’s CEO’su olarak görev yaptı ve bu süre zarfında geniş çaplı bir dijital ve kültürel dönüşüm programı başlattı ve Lloyd’s’un Çin, Dubai ve Hindistan’a genişlemesini sağladı.

Ayrıca Canopius ve Converium’da Grup CEO’su da dahil olmak üzere küresel sigorta sektöründe üst düzey liderlik görevlerinde bulundu ve daha önce Zurich Insurance ve GE Sigorta Çözümleri’nde yönetim pozisyonlarında bulundu.

1 Ocak 2020’de yeni görevine giren Beale’nin müşteri merkezli bir sigorta perspektifi anlayışını Clyde & Co’nun kuruluna getirmesi bekleniyor.

Beale, “Sigorta piyasasında kırk yıl boyunca çalıştıktan sonra, dünyanın en büyük sigorta hukuku firmasına katılmak benim için doğal bir adım. Clyde & Co’nun yönetim işlemlerine ve firmanın müşterileriyle yaptığı günlük işlere fayda sağlayacak bir müşteri tarafı içgörüsü sağlayabileceğimi hissediyorum.” dedi.

Aynı zamanda, Clyde & Co ayrıca, daha önce küresel finansal hizmetler şirketinin bir bölümü olan Grant Thornton ABD’nin CEO’su olarak görev yapan Stephen Chipman’ın kuruluna eklendiğini de duyurdu. Chipman, 20 yıllık kariyeri boyunca Grant Thornton’da, teknoloji etkin işletme hizmetleri şirketi Radius’un CEO’su ve Uluslararası Genişleme Hizmetleri Grup Müdürü olarak görev yaptı.