Türk Nippon Sigorta acenteleri Prag’da

Türk Nippon Sigorta Genel Müdürü Dr. E. Baturalp Pamukçu:

“Sigortacılık geleceğin mesleği”

Baturalp Pamukçu

Türk Nippon Sigorta Genel Müdürü Dr. E. Baturalp Pamukçu, sigortacılığın Türkiye’de hızla gelişen ve büyüyen bir sektör olduğuna dikkat çekerek sigorta sektöründeki büyüme ve gelişme ivmesinin, sigortacılık mesleğinin her zaman gözde bir meslek olmasını sağlayan en önemli etkenlerden biri olduğunu vurguladı.

Pamukçu, “Günümüzde, sigorta sektöründe yer alan birçok meslek grubu, geleceğin meslekleri arasında gösteriliyor. Sigorta sektöründe kariyer fırsatları hızla artıyor ve sektör 70 binden fazla kişiye istihdam olanağı sağlıyor” dedi.

Türk sigorta sektörüne ait rekabet gücünün artırılmasında, nitelikli istihdam faktörünün büyük önem taşıdığını vurgulayan Pamukçu, şunları söyledi: “Sistem büyüdükçe ve genişledikçe hem sigorta şirketlerinin sayısı hem de bu artışa paralel olarak mevcut sigorta şirketlerinin eleman sayısı artıyor. Bu bağlamda, sigorta acentelerinin, broker ve eksperlerinin de uzman eleman sayısı doğru orantılı olarak yükseliyor.”

“Nitelikli mesleki eğitim ve zorunlu staj önemli”

Sektörde çalışacak personelin yeterli mesleki eğitime sahip olmasının önemine de dikkat çeken Pamukçu, “Çalışanların eğitimi, şirketlerde çalışmaya başladıkları süre itibarıyla, çalıştıkları şirkete daha kısa zamanda adapte olmaları ve kısa/uzun sürede yakalayacakları başarılar anlamında önem teşkil ediyor. Tüm bunlar göz önüne alındığında, sigortacılık konusunda lisans ve ön lisans düzeyinde verilen eğitimlerin yüzeysel olmaması gerekiyor. Sigortacılık konusunda yeterli bilgi ve birikime sahip olmanın yanı sıra, eğitim veren kurumların zorunlu staj uygulamalarıyla, mezunların uygulamayı eksiksiz şekilde öğrenmeleri konusunda gerekli teşvik sistemlerinin oluşturulması sağlanmalıdır” dedi.

Türk Nippon Sigorta’nın 2018 hedeflerinden de söz eden Pamukçu, şunları aktardı:  “2018 yılında Türk Nippon Sigorta olarak özellikle bireysel ve orta ölçekli işletmelerin sigorta ürünleri ile sağlık sigortalarına ağırlık vererek, ilgili alanlarda oldukça aktif bir yapı sergileyeceğiz. Sağlıklı bir yapılanma için oto dışı üretime ağırlık verilmesinin yanı sıra, 2018 yılında çapraz satış imkanlarını daha da artırarak, şirket olarak sigortalı beklentilerine çözüm getirmeyi ve aynı zamanda üretimde branş dengesini sağlamayı hedefliyoruz.”

Tüm bunları yaparken sigortalılarının yanında olacaklarını kaydeden Pamukçu, “Değerli iş ortaklarımızı da her zaman ön planda tutarak farklı ve yeni kampanyalarla kaliteli hizmet vermeye devam edeceğiz. 2017 yılının Ekim ayında aktif olarak başlayan ‘Uçuran Kampanya’ hem sigortalılarımız, hem de değerli iş ortaklarımız için yüzleri güldüren, farklı ve seçkin bir kampanya oldu. Gerçekleştirdiğimiz bu tarz kampanyalarla, sahanın nabzını tutuyor, verilen reflekse göre bir sonraki kampanyada izleyeceğimiz yolu daha da netleştiriyoruz” dedi.

Türk Nippon Sigorta acenteleri Prag’da

Türk Nippon Sigorta, 19-22 Kasım tarihleri arasında acentelerini Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’a götürdü. Türk Nippon Sigorta Genel Müdürü Dr. E. Baturalp Pamukçu, Genel Müdür Yardımcısı Cem Ekiz, Satış & Pazarlama Grup Müdürü Yasemin Özel ve Teknik & Hasar Grup Müdürü Murat Dinç’in de katıldığı seyahat, Prag’da panoramik bir şehir turuyla başladı. Prag’da kentin tarihi güzellikleri, Başbakanlık binası, küçük mahalle, Charles Köprüsü, eski şehir meydanı, Astrolojik Saat, Aziz Vaclav Meydanı, Cumhuriyet Meydanı, eski belediye sarayı ve Barut Kulesi’ni gören acenteler daha sonra Çek topraklarındaki en ünlü Nazi kamplarından olan Terezin toplama kampını ziyaret etti. Terezin’i gezen Türk Nippon Sigorta ekibi, tarihteki en büyük soykırımlardan birinin yarattığı yıkımı gözleriyle görmüş oldu.

Türk Nippon acenteleri, ertesi gün yapılan Karlovy Vary turunun ilk durağı olan tarihi Krušovice Kraliyet Bira Fabrikasında üretilen biraların tadına bakma fırsatı buldu. Daha sonra ise yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak yeri olan bir termal kent olan Karlovy Vary’de ünlü yapılar, oteller ve termal havuzlar gezildi.