Taksitle satış yapan işletmelere “Fatura Güvence Sigortası”

Taksitle satış yapan işletmelere “Fatura Güvence Sigortası”

Koru Sigorta, Fatura Güvence Sigortası’yla fatura karşılığı senetle satış yapan işletmelere taksitlerin ödenmemesi riskine karşı güvence sağlıyor.

Fatura Güvence Sigortası’yla senet ya da açık hesap yoluyla taksitli satış yapan perakende sektöründeki işletmelerin sigortalanmasını hedeflediklerini belirten Koru Sigorta Genel Müdürü Soner Şahin, şu bilgileri verdi: “Bayileri senetlerin ödenmemesi riskinden koruyan Fatura Güvence Sigortası, nihai tüketicinin fatura karşılığı senetle yaptığı alışverişin taksitlerinden birini veya tamamını ödememesi durumunda satıcı firmayı yüzde 100 koruyor.

“Satış cirolarını artıracak bir ürün”

Fatura Güvence Sigortası’nın sağladığı en önemli faydanın, işletmelerin satış cirolarını ciddi oranda artırmalarına katkı sağlaması olduğundan söz eden Şahin, “Bununla beraber, işletmelerin gerçekleştirdiği bir nevi kredili satışlardaki alacaklarını güvence altına alarak, batık risklerini sıfırlıyor. Bir diğer faydası ise işletmelerin müşterileriyle tahsilat sürecinde yaşayabilecekleri olumsuz durumları önlemek olacaktır. Ayrıca bu ürünün çok önemli bir diğer faydası da tahsilat takip maliyetini çok büyük ölçüde ortadan kaldırması. Fatura Güvence Sigortası’nın temlik edilebilmesi işletmelere nakit akışlarındaki ihtiyaçlarını düşük maliyetlerle karşılama imkânı sunuyor” dedi.

Genel kanının aksine, halen perakende sektöründeki satışların üçte birinin taksitli ve senetli yapıldığını belirten Genel Müdür Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: “Kredi kartlarına getirilen sınırlamalarla birlikte aslında ülkemizde alışverişlerde tercih edilen ödeme biçimi, kredi kartının aksine geleneksel senet yöntemine kaymaktadır. Nitekim hükümet kanalında muhtelif zamanlarda yapılan açıklamalarda bankalara alternatif finansal enstrümanlarının muhakkak suretle ekonomiye kazandırılması hususu birçok kez vurgulanmıştır. Doğal olarak, piyasada sigorta çözümü arz edilmemiş ihtiyaca yönelik geliştirdiğimiz Fatura Güvence Sigortası bir çözüm niteliğindedir.”.