Anadolu Sigorta’nın 2017 prim üretimi 4,7 milyar TL

 

Anadolu Sigorta, geçen yılı 4,67 milyar TL prim üretimiyle kapattı. Açıklanan resmi sonuçlara göre, Anadolu Sigorta en yüksek prim üretimini 1 milyar 342 milyon lirayla “kara araçları sorumluluk” (zorunlu trafik) branşında sağladı. Bunu 953 milyon lirayla  “kara araçları” (kasko) 813 milyon lirayla “yangın ve doğal afetler” ve 538 milyon lirayla “hastalık-sağlık” dalları takip etti. Anadolu Sigorta’nın sektördeki pazar payı ise yüzde 1,8 olarak gerçekleşti.

Büyüme oranları açısından bakıldığında, “hastalık-sağlık” dalı yüzde 32,7, “finansal kayıplar” yüzde 32,6, genel zararlar dalı ise yüzde 29,8’le ilk sıralarda yer aldı.

Şirketin toplam prim üretiminde en büyük payı yüzde 28,7’yle zorunlu trafik sigortası alırken, ardından yüzde 20,4 ile kasko, yüzde 17,4’yle “yangın ve Ddğal afetler” ve yüzde 11,5’le “hastalık-sağlık” dalları geliyor.

Gelişen ürün karmasıyla, 2017 yılında da müşterilerine verdikleri hizmetin kalitesinin arttığını vurgulayan Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Fatih Gören, geçen yıl kasko dalında her bütçeye uygun “Hesaplı Kasko”, trafik branşında “Tam Bakım Trafik Sigortası” ile siber güvenliğin artan öneminden hareketle, bireylere yönelik ilk siber güvenlik paketi sigortası gibi çok sayıda yeni ürün geliştirdiklerini vurguladı.