“Milli Re Reinsurance Seminar”ın 12’ncisi yapıldı

Millî Reasürans’ın ev sahipliğinde düzenlenen “12’nci Milli Re Reinsurance Seminar”  7 – 9 Mayıs tarihleri arasında Bahreyn, Çin, Etiyopya, Katar, Kenya, Mısır, Pakistan, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan, Singapur, Tayvan, Tunus ve Ürdün’den toplam 27 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Seminer’in birinci gününde, Milli Reasürans Genel Müdür Yardımcısı Kaan Acun’un şirketi ve sektördeki yerini anlatan açış konuşmasını, Ahmet Çelebiler’in Reasürans ve Risk Yönetimi ile seminer hakkında bilgi veren sunumu izledi. Ardından Aylin Kocatürk (Millî Reasürans) “FAIR Non-Life Reinsurance Pool” ve Güneş Karakoyunlu (Millî Reasürans)  “Türk Sigorta Piyasası” adlı birer sunum gerçekleştirdi.

Öğleden sonra, Millî Reasürans’tan Esen Temiz’in “Konservasyon Nasıl Belirlenir?” başlıklı sunumuyla devam eden seminer ilk günü oturumları, Çetin Alanya’nın “Bölüşmeli Reasürans Anlaşmalarının Fiyatlandırılması” başlıklı çalışmasıyla tamamlandı.

Seminer’in ikinci gününde, Esen Temiz, “Bölüşmesiz Reasürans Anlaşmalarının Fiyatlandırılması” adlı atölye çalışması içeren bir sunum gerçekleştirdi.

Aynı gün öğleden sonra ise Londra Piyasası’ndan Graham Crane (Willis Re) ile Nick Benardout (Pembrocke Underwriting at Lloyds) “Reasürans Oyunu” başlıklı bir atölye çalışması yaptı.

Seminer’in son günü, Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Nur-u Osmaniye Camii ve Kapalıçarşı’ya yapılan geziye ayrıldı.

“Milli Re Reinsurance Seminar”ın önümüzdeki yıllarda daha da geliştirilerek sürdürülmesi planlanıyor.