Aylin Somersan Coqui: Devlet tamamlayıcı sağlık sigortasını teşvik etmeli

Allianz Türkiye CEO’su Aylin Somersan Coqui, tamamlayıcı sağlık sigortasının tabana yayılabilmesi için devletin de teşvik etmesi gerektiğini söyledi.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, tamamlayıcı sağlıkta istendiği kadar olmasa da belirli bir büyüme olduğunu, yarım milyondan fazla kişinin tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdığını belirten Somersan Coqui, özel sağlık sigortalarının halen düşük seviyelerde olduğunu, bunun çoğunluğunu da özel şirketlerin çalışanları için yaptırdığı sigortalardan oluştuğunu anımsattı. Tamamlayıcı sağlık sigortasının, özel sağlık sigortasının tabana yayılmasını sağlayacağını vurgulayan Somersan Coqui, “Tamamlayıcı sağlık sigortası için bazı teşvikler ve vergi uygulamaları ele alınabilir. Bu yönde kamu kurumlarıyla çalışmalar var. Ben, tamamlayıcı sigortayı, vatandaşın özel hastanelerden hizmet alabilmesi için önemli bir araç olarak görüyorum. Bu konuda biraz da bilinç oluşması lazım. Biz, sağlık sigortası aldığında kullanmadığı için üzülen bir milletiz” dedi.

Sağlık sigortası maliyetini etkileyen medikal enflasyonun yüksek olduğuna dikkat çeken Aylin Somersan Coqui, “Medikal enflasyonu etkileyen bazı faktörler var. Birincisi, döviz kuru. Aynı zamanda tıp dünyasında da teknoloji gelişiyor, bu da pahalılığı getiriyor. Geçen sene TÜFE yüzde 12’ydi. Tabipler Birliği’nin tarife değişikliği ise yüzde 13 civarında oldu” dedi.