Ayhan Sincek: Geleceğin sigorta modelini inşa ediyoruz

Kuruluşu sırasında 5 yılda 500 bin sözleşme hedefiyle yola çıkan Katılım Emeklilik,  dördüncü yılın başında 434.754 BES sözleşmesi üreterek, hedefini planlanandan önce gerçekleştiriyor. Gazetecilerle iftarda buluşan Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, 2017 yılında sektörden iki kat daha fazla büyümeyi başardıklarına dikkat çekerek, “Sektör fon büyüklüğü artışı %30 iken Katılım Emeklilik fon büyüklüğü artışı %66 oldu. Büyüme ivmemizi 2018’de de sürdürüyoruz. Henüz dördüncü yılının başında olmamıza rağmen 434.754 BES sözleşmesine ulaştık” dedi.

2018’in fon şampiyonu

Katılım Emeklilik’in faizsiz emeklilik fonlarında yıl başından bu yana yüzde 5,44 oranında kar sağladığını belirten Ayhan Sincek, “Bu yılın sektördeki fon performansı şampiyonu şimdilik biziz. Toplam fon miktarımız 1 milyar 245 milyon TL’ye ulaştı” şeklinde konuştu.

Katılım Emeklilik Genel Müdür Yardımcısı İsmail Aydemir, Genel Müdür Ayhan Sincek ve Genel Müdür Yardımcısı Salih Çetinkaya.

Dijitalleşme ile geleceğin sigorta modeli

Başarının en önemli anahtarı olarak dijitalleşme ve bilişim teknolojilerini gösteren Sincek, şu bilgileri verdi; “Dijitalleşmeyi tüm işlerimizin merkezine koyuyoruz. Müşterilerimizin işlemlerini internet ve mobil şube üzerinden online yapabilmesini sağladık. Dijitalleşme ile dağıtım kanalımızı oluşturan Kuveyt Türk ve Albaraka Türk bankalarının sistemleriyle uyum içinde işlemler gerçekleştirebiliyoruz. Operasyonel süreçlerimizde yapay zeka teknolojilerine geçiyoruz. Operasyonel işlemlerimizde robot çözümlerin yanı sıra müşteri hizmetlerinde de önümüzdeki dönemde yapay zeka uygulamaları kullanmaya başlayacağız. Geleceğin sigorta modelini inşa ediyoruz.”

OKS gibi kapsamlı zor bir süreci kolayca ve yüksek başarıyla tamamladıklarını aktaran Sincek, “Bugüne kadar 400 binin üzerinde çalışanın OKS’ye girişini gerçekleştirdik. OKS hizmeti verdiğimiz binlerce çalışanı olan şirketlere kurduğumuz sistem ve verdiğimiz eğitimlerle bu zor süreçleri sorunsuz başardık” ifadelerine yer verdi.

Acente ağını kuruyor

Sincek konuşmasına şöyle devam etti; “Acente ağımızı kurmaya başladık. Bugüne kadar Türkiye genelinde 200’ün üzerinde acenteyle görüştük, 54 adet acenteyle anlaşma yaparak, aktif olarak ürünlerimizi bu acentelerimizde sunmaya başladık. Yıl sonuna kadar en az 100 acente üzerinden sigorta ürünlerimizi sunuyor olacağız.

Sağlık sigortasına faizsiz alternatif

2018 yılında sağlık sigortası ürünlerini devreye almaya başladık. Sağlıkta da faizsiz alternatif olabileceğini göstermiş olduk. İlk olarak Tam Katılım Sağlık Sigortası ürünüyle başladık. Tam Katılım Sağlık Sigortası, pek çok SGK’lı hastanın özel hastanelerde ödemek zorunda kaldığı fark tutarını sizin adınıza ödeyerek soruna kolay bir çözüm getiriyor. Siz de gönül rahatlığıyla anlaşmalı pek çok özel hastanede fark ödemeden muayene olabiliyorsunuz. Bu ürünümüzü, 7/24 Acil Sağlık Sigortası, Seyahat Sağlık Sigortası ve Misafirim Güvende (Yabancı) Sağlık Sigortası takip edecek.”

Ayhan Sincek ayrıca katılım sigortacılığı ile ilgili de; “Katılım esaslı sağlık sigorta ürünleri ile katılım sigortacılığının hayatın her alanına hitap ettiğini bir kez daha göstermiş olduk. Katılım sigortacılığı yönetmeliğinin uygulanmaya başlanmasıyla katılım sigortacılığı kendine farklı bir kulvar açarak, daha geniş kesimlere ulaşma imkanı buldu.

Katılım Emeklilik olarak çıkardığımız ürünlerimizle halkımızın tüm ihtiyaçlarını 360 derece kapsama hedefimizi büyük ölçüde başardığımızı söyleyebilirim. Örnek olarak kredi hayat, ferdi kaza gibi ürünlerimiz ile ‘Eğitim Güvencesi Hayat Sigortası’ yoğun talep gören ürünlerimiz arasında yer aldı. Önümüzdeki dönemde ürün çeşitliliği açısından da sektörümüzün giderek derinleşeceğini söyleyebilirim. Ayrıca yeni oyuncuların Türkiye piyasasına giriş yapmasıyla rekabet artacak ve bu da kalite çıtasını yükseltecektir.” dedi.