İstanbul İl Delegeleri seçimini Levent Korkut’un listesi kazandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigorta Acenteleri İcra Komitesi il delege seçimleri yapıldı. İstanbul’daki seçimleri Levent Korkut liderliğindeki Acentelerin Sesi ekibinin Lila renkli listesi 521 oy alarak kazandı. Turuncu liste ise 470 oy aldı. İstanbul’dan 50, ülke çapında ise toplam 319 il delegesi seçildi.

Mevzuata göre, il delegeliği seçimleri, odaların genel organ seçimlerini takiben altmış gün içinde TOBB tarafından belirlenen tarihte ve saat aralığı içerisinde il odası tarafından yapılıyor. Seçilen il delegeleri daha sonra kırk üyeden oluşan Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi’ni seçecek. Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi de dört yıl boyunca görev yapacak olan Sigorta Acenteleri İcra Komitesi’nin dokuz asil dokuz yedek üyesinden yedişer üyesini seçecek. Komitenin iki üyesi ise TOBB tarafından atanacak.

Sektör Meclisi seçimlerinde her il en az bir delegeyle temsil ediliyor. Ayrıca her 50 il sigorta acentesine bir delege olmak üzere il delegesi sayısı belirleniyor. İl delege sayısı, sigorta acentesi sayısı bine kadar olan illerde 15’i, 1.000 ila 2.000 arasında olan illerde 25’i, 2.000 ila 4.000 arasında olan illerde 40’ı, 4.000 ila 8.000 arasında olan illerde 50’yi, 8.000’in üzerinde olan illerde 60’ı geçemiyor.

Acentelerin Sesi’nin açıklamasını aşağıda paylaşıyoruz:

Değerli Meslektaşlarımız;
 
05 Temmuz 2018 Perşembe günü yapılan İstanbul İl Delegeleri Seçim sonucuna göre Acentelerin Sesi Ekibinin Lila Renkli aday listesi, meslektaşlarımızın seçimi ile göreve getirilmiş bulunmaktadır.
Öncelikle mesleklerinin geleceği için oy kullanmaya gelen tüm acente yetkililerine teşekkür ederiz.
 
Seçim dönemleri aday olanlar için iddialı bir çalışma gerektirir. Acentelerin Sesi Ekibi olarak biz ve bizi destekleyen çalışma ekibimiz, meslektaşlarımızn isteği ve desteği ile göreve talip olmaya karar verdiğimizden bu yana, tüm meslektaşlarımıza ayırım yapmadan ulaşmaya ve herkese eşit mesafede birleştirici bir tutum içinde olmaya özen gösterdik.
 
Seçimler sonuçlandı, şimdi görev yapma zamanı…
Acentelerin Sesi Ekibinden seçilen il delegeleri olarak seçimlerden önce sergilediğimiz bu birleştirici tutumu devam ettirmeye özen göstereceğimizi belirtmek istiyoruz.
 
Değerli meslektaşlarımız;
Şimdi çalışma zamanı…
Kamuoyu ve meslektaşlarımız bilmelidir ki, Levent Korkut Liderliğindeki Acentelerin Sesi ekibi, seçim öncesi oluşan fikir ayrılıkları sebebiyle ayrışan yolları kesiştirmeye de çaba gösterecektir.
 
Seçimlerde kazanan listelerdir, oysa bizler mesleğimizin kazanması için kendimizi adadık.
Bu adanmışlık çerçevesinde, meslektaşlarımız yaklaşımımıza uzak duran oluşumları sandıkta sorgulamış ve kararını bildirmiştir.
İstanbul İl Delegeleri seçimlerinin SAİK seçim sonuçlarını direkt etkileyeceği düşünülürse, tekrar tekrar sorgulama yapmak yerine verilmiş kararın uygulanmasına destek olunması sadece İstanbul’a değil Türkiye’ye fayda sağlayacaktır inancındayız.
 
Seçim öncesinde ve sırasında desteğini esirgemeyen tüm meslektaşlarımıza teşekkürü bir borç bilir, çalışmalarımızın artan başarılarla ve beraberlik içerisinde devam etmesi dileğimizi bir kez daha yinelemek isteriz.
 
Saygılarımızla,
Acentelerin Sesi Ekibi