Lloyd’s’un yeni CEO’su John Neal

Londra’nın sigorta borsası Lloyd’s, ilk kadın CEO’su Inga Beale’nin yerine geçecek ismin QBE’nin CEO’su John Neal olduğunu açıkladı.  Atama oy birliğiyle kabul edildi. Neal, 15 Ekim 2019’da Lloyd’s’taki görevine başlayacaktı, ancak atama 1 yıl erkene alındı. Daha önce Ensign Managing Agency’nın CEO’luğunu yapan, son olarak da küresel bir sigorta ve reasürans şirketi olan QBE’nin CEO’luğunu üstlenen John Neal, bu görevde, 37 ülkede 14.000’in üzerinde çalışanı bulunan 14 milyar dolarlık prim üretimi yapıyordu.
Lloyd’s’ın Başkanı Bruce Carnegie-Brown: “Piyasa adına John’u Lloyd’a kabul etmekten mutluluk duyuyorum. Hem Lloyd’s’un hem de uluslararası olarak ABD de dahil olmak üzere sahip olduğu zengin deneyim, küresel sigorta endüstrisi için zorlu bir zamanda yeni anlayışlar ve yeni fikirler getirecek. John, Lloyd’s’un underwriting disiplin ve piyasa modernizasyonunun bir kombinasyonuyla sürdürülebilir kârlılığa odaklanmaya devam edecek. Lloyd’s’un Brüksel’deki yan kuruluşunun başarılı bir şekilde piyasaya sürülmesi, Lloyd’s’un Brexit’ten sonra müşterilerine AB’de hizmet vermeye devam etmesini sağlayacak. Son beş yıldır Lloyd’s’a verdiği liderlik için pazar için zorlu bir süre boyunca Inga’ya minnettarım” dedi.
Atama üzerine yorum yapan John Neal ise: “Lloyd’s’a liderlik etme fırsatı sunulmaktan heyecan duyuyorum ve bunu 1985’te Underwriting Room’a ilk adım attığımda hissettiğim aynı heyecanla yapacağım. Sigorta sektörü birçok zorlukla karşı karşıya. 330 yıl boyunca Lloyd’s piyasası yenilik ve adapte olma yeteneğini kanıtladı ve bu eşsiz pazarın küresel ticari şirket ve özel sigorta ve reasüransın ön saflarında kalmasını sağlamak için rolümü oynamayı dört gözle bekliyorum” şeklinde konuştu.