Katılım Emeklilik sağlıkta da büyümeye devam ediyor

Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, katılımcılarının sağlık ürünlerine de ilgi gösterdiğini belirterek, “Tam Katılım Tamamlayıcı Sağlık Sigortamız ile Türkiye’nin dört yanında 500’ün üzerinde hastanede fark ücreti ödemeden hizmet alabiliyorsunuz. Yurt Dışı Seyahat Sigortası’yla da katılımcılarımızın seyahatlerinde karşılaşabilecekleri sorunları güvence altına aldık” dedi.

Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek şirketin sağlık branşındaki performansına yönelik yaptığı açıklamada, bu yıl sundukları Tam Katılım Tamamlayıcı Sağlık ve Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası ürünleriyle sağlıkta da faizsiz alternatif olabileceklerini gösterdiklerini belirtti. “BES, Hayat ve Ferdi Kaza sigortalarımıza gösterilen teveccühü sağlık ürünlerimizde de görüyoruz.” diyen Sincek sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlık kategorisindeki ilk ürünümüz olan Tam Katılım Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’yla yarım milyon TL’lik prim üretimi gerçekleştirdik. İkinci ürünümüz Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası’yla da bu alandaki büyümemizi sürdürüyoruz. Sağlık sigortaları kapsamında sunduğumuz koruma ürünleri Acil Sağlık Sigortası ve Yabancı Sağlık Sigortası ürünleriyle devam edecek. Hedefimiz 2018 yılında en az on bin kişiyi sağlık sigortası şemsiyemiz altına almak.”

Sağlıkta maliyeti düşünmeye son veriyor

Ayhan Sincek, “Tamamlayıcı sağlık sigorta ürünümüzle tüm SGK’lılar anlaşmalı özel hastanelere giderek muayene olabiliyor ve hiçbir ilave ücret ödemiyor” dedi. Sincek, Tam Katılım Sağlık Sigortası kapsamında bulunan hizmetlerle ilgili şu bilgileri verdi; “Bu ürünümüzle acil sağlık giderleri, küçük müdahaleler, cerrahi veya dahili yatış, yoğun bakım, kemoterapi, radyoterapi, diyaliz, koroner anjiyografi, doktor muayene, laboratuar hizmetleri, görüntüleme ve ileri tanı yöntemlerini yüzde yüz ücretsiz karşılanıyor. Ani gelişen hastalık, kaza, yaralanma benzeri durumlarda ücretsiz ambulans sağlanıyor. Ayrıca tek kişilik oda, yemek ve bir adet refakatçi giderleri de bu teminattan karşılanıyor. Ayrıca bu primleri vergiden de düşebiliyorsunuz.”

Yurt dışı seyahatini güvence altına alın

Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası’nı da anlatan Sincek, bu ürün ile limit dahilinde tıbbi tedavi teminatı, yaralanma veya ciddi hastalığa bağlı acil tıbbi tahliye ve cenaze nakil imkanı sunulduğunu belirtti. Sincek, “Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası bunların yanı sıra tıbbi tedavilerden sonra transfer masraflarını da ödüyor. Yaralanma veya hastalığa bağlı konaklama süresinin uzatılması durumunda 7 güne kadar otel konaklamalarını karşılıyor. Zorunlu nedenlerle gerçekleşen tur iptallerinde katılımcıya 1000 Euro ödeme yapılıyor. Bagaj kaybı ve zarar görmesi durumlarında 500 Euro tazminat ödenirken, 12 saat ve üstü bagaj gecikmelerinde ve çifte rezervasyon nedeniyle gecikmelerde 200 Euro veriliyor. Aktarmalı uçuşun kaçırılması nedeniyle gecikme durumunda 100 Euro ödenirken, vize reddi durumunda vize bedeli kadar teminat sunuluyor” dedi.

Tur iptali, bagaj kaybı gibi risklere de güvence sağlanıyor

Ayhan Sincek, şöyle devam etti; “Yurtdışı Seyahat Sağlık Katılım Sigortası ile sağlık kategorisindeki hizmet kapsamımızı genişletmiş ve çeşitlendirmiş olduk. Bu ürünümüzde katılımcılarımızı seyahatleri esnasında karşılaşabilecekleri risklere karşı koruyoruz. Tıbbi tedavilerin yanı sıra tur iptali, vize reddi ya da bagaj kaybı gibi talihsiz durumları da koruma kapsamına aldık. Böylece katılımcılarımıza maksimum koruma sağlamaya çalıştık.”
Sincek ayrıca, Katılım Emeklilik ürünlerine Albaraka Türk Katılım Bankası veya Kuveyt Türk Katılım Bankası şubelerinin yanı sıra yurt genelindeki Katılım Emeklilik acentelerinden de ulaşılabileceği bilgisini verdi. Sincek, özellikle soğuk kış aylarına yaklaştığımız bu dönemde sağlık sigortasının önemini belirterek sağlığımız için aldığımız önlemler kadar karşılaştığımız hastalık durumlarında bütçemizin de sağlığı için önlem almamızın gerekliliğine değindi.