AXA’dan otonom araçlara sigorta için önemli ortaklık

Fransız sigorta devi AXA, otonom araç pazarında lider bir şirket olan NAVYA ile ortaklığa gittiğini duyurdu. 2018 Paris Otomobil Fuarı’nda duyurulan ortaklık ile NAVYA’nın akıllı / paylaşımlı mobilite çözümleriyle otonom araçlara uygun sigorta çözümleri geliştirilecek.

3 yıllık ortaklık çerçevesinde AXA, NAVYA’ya araç üretim işine eşlik edecek sigorta çözümleri sunacak, aynı zamanda müşterileri için özel sigorta teklifleri de tasarlayacak. İki markanın güçlü yönlerini kullanarak NAVYA’nın gelişimini desteklemek için ortak tanıtım faaliyetleri de yapılacak. Veri paylaşımı sayesinde AXA ise özellikle bu yeni teknolojiye daha uygun sigorta çözümleri sunabilmek için özerk araçlarla ilgili daha derin bir bilgi sahibi olacak.

Otonom araçlar, kaza sayısını azaltsa bile, tüm risklerin tamamen ortadan kalkması olası değil. Bu nedenle AXA, potansiyel yeni kaza durumlarına uygun bir şekilde anlamak ve cevap vermek için NAVYA ile çalışacak. Özellikle yakın gelecekte, yarı otonom veya otonom araçlar ve geleneksel araçlar yollarda bir arada bulunacak.Bu
ortaklık sayesinde AXA, bu yeni teknolojilerdeki uzmanlığını güçlendirmeyi ve uygun çözümler sunabilmek için gelecekteki risklerin bilgisini artırmayı hedefliyor. NAVYA’nın CEO’su Christophe Sapet, “AXA ile olan bu ortaklık, NAVYA’nın gelişiminde önemli bir kilometre taşıdır. Otonom hareketliliğin ölçütü olan bir oyuncu için,
yeni ulaştırma hizmetlerinin kullanıcıları için özel bir çözüm geliştirmek amacıyla, küresel bir sigorta lideri ile güçlerini birleştirmek stratejik olacaktır.” dedi.

AXA CIO’su Guillaume Borie ise, “Bu ortaklığı NAVYA ile başlatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gelişimini destekleyerek, otonom araçların ortaya çıkmasıyla ilgili risklerimizi daha da artıracağız ve böylelikle müşterilerimize artan şekilde adapte edilmiş teklifler ve hizmetler sağlayabileceğiz. Yenilikçi yeni taşımacılarla daha önce duyurduğumuz işbirliklerine uygun olarak, bu ortaklık, yeni hareketlilik türleri için referans sigorta şirketi olma isteğimizi daha da güçlendirdi ”diye konuştu.